Lovćen i Bokelj za bodove spasa

"Osvajanje tri boda predstavlja imperativ, pri čemu je najmanje važno ime rivala", ističe trener Lovćena Radovan Kavaja.
0 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.03.2012. 07:58h

Fudbaleri Lovćena nadaju se da će ovog puta maksimalno iskoristiti prednost domaćeg terena i osvojiti sva tri boda. Do sada to nije bio salučaj, jer su Cetinjani već dva puta podijelili bodove na Obilića poljani, jednom sa Zetom, a drugi put sa Dečićem.

Ipak, u taboru tima Radovana Kavaje vlada optimizam. Pobjeda nad Bokeljom imala bi i dodatni značaj, jer su Kotorani direktni konkurenti u borbi za opstanak.

"Krajnje je vrijeme i da se to dogodi, jer jednostavno, osvajanje tri boda predstavlja imperativ, pri čemu je najmanje važno ime rivala. I da je na drugoj strani lider šampionata, morali bi da razmišljamo na isti način. Naravno, ne očekujemo da nam se ništa pokloni i znamo da nam predstoji veoma težak zadatak. Svjesni smo da Bokelj ima kvalitet, što je pokazao i na svom terenu i u gostima", kaže Kavaja.

Posle ubjedljivog poraz od Mladosti pred svojim navijačima (0:3), Kotorani imaju težak zadatak u današnjem derbiju začelja na “Obilića poljani”. Izabranici Slobodana Draškovića trenutno imaju dva boda više od domaćina, posljednjeplasiranog Lovćena.

"Utakmica je bitna za oba rivala, ali neće biti presudna. Očekujem povoljan rezultat, a to bi za nas bio i remi. Sigurno da Lovćen ima puno veći pritisak, jer bismo ih trijumfom doveli u veoma neugodnu situaciju. Mi smo bili pod pritiskom u prošlom kolu, željeli smo da dobijemo Mladost. Povoljna okolnost je što ponovo možemo da računamo na Todorovića, dok je Vuković pod znakom pitanja", rekao je Slobodan Drašković.

Lovćen - Bokelj

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić, Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 15 časova.

Lovćen (4-4-2): Vujović - Martinović, Ćetković, Lakić, Mirković - Sekulić, Bondžić, Petrović, Pejaković - Radović,Perutović.

Bokelj (4-2-3-1): Petković - V. Pavićević, Todorović, Vušurović, Videkanić - Arsenijević, Jaredić - Koljenović, Makarić, Mulabećirović (Vuković) - S. Pavićević.

Bonus video: