Rudar favorit u Beranama

"Da ne filozofiram - kvalitetniji smo i svakako bliži pobjedi od domaćina. Četvrtoj u nizu, za nastavak sjajne serije", optimista je najbolji golman Prve lige Milan Mijatović.
50 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2012. 09:12h

Iako su Beranci sjajno startovali u nastavku prvenstva, iako su im bodovi veoma važni na putu ka sredini tabele, iako igraju na svojoj travi - favoriti su Pljevljaci. I od toga ne mogu da pobjegnu.

Lider je ovog proljeća pokazao ko je gazda u crnogorskom fudbalu, pokazao da zna da postiže golove i da ih, na drugoj strani, ne prima. Sada je na redu derbi sjevera Crne Gore, utakmica koja, u slučaju povoljnog ishoda, „rudare“ maksimalno približava prvom mjestu nakon drugog prvenstvenog kruga. I šalje pozivnicu jedinom konkurentu za titulu prvaka, da u maju skokne do Pljevalja.

Optimizam u taboru Rudara, uoči duela sa Lalevićem i drugovima, vidljiv je sa vrha Golubinje. O samopouzdanju da i ne govorimo. Jedini cilj je da se osvoje tri boda, i njemu će biti podređeno sve.

"Potrudićemo se da ovog puta ranije otklonimo sve dileme. Ne sumnjam da smo kvalitetniji od Beranaca i da svi očekuju da pobijedimo, ali nam ne pada na pamet ni da pomislimo da ćemo to uraditi lako i bez velikog truda. Oni su ovog proljeća već pokazali da su se dobro spremili, iza njih su dva vrijedna trijumfa, posebno ovaj prethodni u Nikšiću, što je dovoljan razlog za oprez. I ozbiljnost od prvog do 90. minuta meča. Ali, i mi imamo svima već poznate adute, koji su nas i doveli gdje smo trenutno. Da ne filozofiram - kvalitetniji smo i svakako bliži pobjedi od domaćina. Četvrtoj u nizu, za nastavak sjajne serije", optimista je najbolji golman prvoligaškog karavana, čija se mreža do sada tresla samo 13 puta, Milan Mijatović.

Mijatovića previše ne brinu ni kadrovski problemi. Rudar, kaže, ima dovoljno kvalitetnih fudbalera da uskoče u ekipu i zamijene one standardne.

"Naša snaga i jeste u tome što imamo 20, a ne samo 11 dobrih igrača. Ničiji izostanak se, praktično i ne osjeti. Zato mnogo i ne brinem što, zbog kartona, danas na teren ne mogu Brnović i Radusinović i što su Stojanović i Adžić lakše povrijeđeni. I protiv Zete bili smo bez petorice startera, pa smo dobili utakmicu. Zašto bi danas bilo drugačije", pita mladi čuvar mreže.

Beranci u dobrom raspoloženju dočekuju lidera, osokoljeni sa dva vezana trijumfa nad Lovćenom i Sutjeskom. Trener domaćina Slobodan Đukić svjestan je da su njegovi puleni u naletu, ali priznaje i da su Pljevljaci u prednosti...

"Računajući meč sa Bokeljom u jesenjem dijelu osvojili smo devet vezanih bodova protiv direktnih konkurenata u trci za opstanak, što je dokaz stasavanja ekipe. A što se tiče današnjeg meča - Rudar je svakako izraziti favorit, ali neće moći tako lako da se prošeta u Beranama. Nama su takođe bodovi neophodni, a svaki ishod sem poraza bio bi pozitivan po nas. Igrači su spremni i motivisani da pruže maksimum, a vidjećemo šta će biti na kraju. Sigurno da se na poseban način spremamo za Rudar, koji je u ovom trenutku najveći domaći tim. Da bismo se nečemu nadali moramo da pružimo maksimum i više od toga", rekao je Đukić.

Berane - Rudar

Berane - Gradski stadion. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 15 časova.

Berane (4-2-3-1): Aković - Rajković, Rugovac, Novović, Lutovac - Cimbaljević, Šćekić - Radović, Zejnilović, Selimović - Lalević.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić (Rustemović) - Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - Ivanović, I. Jovanović - Nerić (Stojanović).

Bonus video: