Ferguson: Ako žele psihološki rat, dobiće ga

"Za Siti je u srijedu nastupio fudbaler koji je prošle godine odbio da uđe sa klupe i za koga je menadžer rekao da ga više neće pustiti u tim. Kako se to zove", zapitao se Ferguson
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.03.2012. 12:43h

Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da neće štedjeti "municiju" ukoliko gradski rival Siti želi da započne psihološki rat u borbi za titulu šampiona Engleske.

Odgovarajući na nedavni komentar savjetnika u Sitiju, Patrika Vijere, koji je kazao da je vraćanje Pola Skolsa iz penzije potez očajnika, Ferguson je odgovorio:

"Očaj? Pol Skolos je najbolji vezni igrač u posljednjih 20 godina. Prije nekoliko nedjelja i Roberto Manćini nas je “potkačio” u medijima. Ali, nema veze, imamo mi dovoljno municije ako žele borbu na takav način", rekao je Ferguson na konferenciji za novinare u Mančesteru.

Trener Junajteda je onda odapeo "otrovnu strelicu" ka kolegi iz Sitija.

"Za Siti je u srijedu nastupio fudbaler koji je prošle godine odbio da uđe sa klupe i za koga je menadžer rekao da ga više neće pustiti u tim. Kako se to zove", zapitao se Ferguson, aludirajući na sukob Manćinija sa argentinskim napadačem Karlosom Tevezom.

Odbrambeni fudbaler Rio Ferdinand rekao je da se nada da navijači gradskog rivala Sitija na kraju sezone neće imati zbog čega da se raduju.

"Šetajući Mančesterom, vidio sam sve više plavih dresova Sitija. Vjerovatno ih nikad nije bilo više u posljednjih 10 godina. Obično je tako kada klub za koji navijate ima uspjeha. Nadam se da ćemo uspjeti da odložimo njihovo slavlje i da osvojimo titulu šampiona i ove sezone", rekao je Ferdinand engleskim medijima.

Junajted trenutno vodi na tabeli Premijer lige sa bodom više od Sitija, a pitanje šampiona vjerovatno će biti riješeno u međusobnom duelu koji se igra 30. aprila.

U prvom dijelu šampionata, Siti je deklasirao Junajted sa 6:1 na Old Trafordu.

Bonus video: