Miročević: Nemamo ni za lopte, a klub čašćava Miranovića 10.000

"Miranović sa KV diplomom obavlja funkciju izvršnog direktora, a koliko znam za takvu funkciju potrebna je visoka stručna sprema" kaže Miročević
121 pregleda 0 komentar(a)
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.03.2012. 09:25h

Tačno 15 dana nakon što je optužio čelnike Budućnosti da su nesposobni, navodeći da u mlađim kategorijama kluba vlada pravo rasulo i da ne postoje elementarni uslovi za treniranje (niko iz uprave mu nije odgovarao), trener pjetlića i legenda podgoričkog kluba Janko Miročević ponovo se javio “Vijestima”.

Nudi, kako kaže, konkretne dokaze šta sve rade i čime se bave pojedini ljudi iz uprave Budućnosti, misleći prije svih na izvršnog direktora kluba Budimira Miranovića.

"Djeca nemaju uslove da treniraju, nemaju gdje da se skidaju, nose pocijepane pancire, nama trenerima mlađih kategorija odavno kasne plate, a klub sa druge strane iznalazi sredstva da časti Fudbalski klub Bubamara u iznosu od čak 10 hiljada eura", kaže Miročević i nudi ovjeren dopis i fakturu na kojima piše da je krajem 2010, dakle prije nešto više od godinu, FK Budućnost uplatio 10 hiljada eura na račun FK Bubamara, u vidu pomoći zbog prelaska nekoliko mlađih igrače te škole u Budućnost.

I ne bi sve bilo baš toliko čudno, tvrdi Miročević, da predsjednik Bubamare nije niko drugi do Budimir Miranović, aktuelni izvršni diketor Budućnosti.

"Drugim riječima - Miranović je uzeo 10 hiljada eura iz kase Budućnosti i prebacio na račun svog privatnog kluba Bubamara. On je u klasičnom konfliktu interesa, jer je u periodu kada je izvršen ovaj transfer novca, obavljao funkciju člana Upravnog odbora Budućnosti, a nešto kasnije je postavljen i za direktora. I pitam se, na osnovu čega je uprava Budućnosti odobrila odluku da se izvrši ova uplata na račun Miranovićevog kluba", kaže Miročević.

Nekadašnji dugogodišnji fudbaler i trener prvog tima Budućnosti kaže da ovom uplatom “treba da se pozabave institucije”.

"Ako ništa drugo, uprava je trebalo da okupi nas trenere mlađih kategorija, kompletnu radnu zajednicu kluba, i da objasni od kojeg je to novca dato Budu Miranoviću 10.000 eura?! Mi, treneri mlađih kategorija, koji stvaramo fudbalere, imamo plate od po 400 eura i ne gledamo ih već mjesecima", ogorčen je Miročević.

Upitan zašto ranije sa ovim nije izašao u javnost, s obzirom na to da je uplata izvršena 2010. godine, Miročević je odgovorio da nije imao dokaze, te da ih sada ima.

"Mnogo je prljavih igara u Fudbalskom klubu Budućnost. Kroz privatnu fudbalsku školu Ante i Janko Miročević, koja je dugo godina zapravo bila škola Budućnosti, prošli su fudbaleri i fudbaleri, čak 28 njih je potpisalo ugovor sa prvim timom, a klub je od njih trojice (Burzanović, Vešović, Vuković) zaradio između 1,2 i 1,4 miliona eura. A kada sam poslao dopis i tražio makar malu nagradu što su svi ti fudbaleri prošli kroz moje ruke, nisam dobio ni odgovor. Klub je, s druge strane, uplatio Miranoviću 10.000 eura", tvrdi Miročević.

Po njemu, Budumir Miranović nije kvalifikovan da obavlja funkciju izvršnog direktora Budućnosti, institucije crnogorskog fudbala.

"Što god da pitate Miranovića, on će vam reći da o tome odlučuje gradonačelnik Podgorice. Čak je i sam rekao “čime je to zaslužio da ga Miomir Mugoša toliko cijeni i poštuje”. E, ja se takođe pitam čime je zaslužio. Miranović, prije svega, sa KV diplomom obavlja funkciju izvršnog direktora Budućnosti, a koliko znam za takvu funkciju potrebna je visoka stručna sprema", kaže Miročević i zaključuje:

"Pozivam te poslušnike, prije svih Miranovića i sportskog direktora Nebojšu Jovovića, da me demantuju ako smatraju da ovo nije tačno. Pozivam ih i da kažu bilo šta na račun mog profesionalnog rada".

Budućnost nikad nije imala svoju školu

Janko Miročević je reagovao i na nedavnu izjavu sportskog direktora kluba Nebojše Jovovića, koji je istakao da podgorički tim konačno ima ekipu sastavljenu od većine fudbalera koji su prošli školu Budućnosti.

"Ja kažem Jovoviću: Budućnost nikada nije imala svoju fudbalsku školu. Ako imate fudbalsku školu, to znači da dječak od sedam ili osam godina treba da dođe kod vas i uči prve korake. Umjesto toga, u Budućnost dolaze 13-godišnjaci i 14-godišnjaci koji su počeli u Komu, Ribnici, Kariokama, Bubamari. A za te fudbalere, od kojih je većina u prvom timu, ne možete reći da su prošli školu Budućnosti", kaže Miročević.

Bonus video: