“Furija” kao priprema za elitnu rundu kvalifikacija

"Na spisku su 24 igrača jer će zbog klupskih obaveza neki od njih biti u konkurenciji samo za prvu utakmicu", rekao je selektor Miljenović.
0 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2012. 17:50h

Omladinska reprezentacija Crne Gore odigraće naredne sedmice dva prijateljska meča sa Španijom na Kampu FSCG (27. i 29. marta), što će “sokolima” biti generalna proba za turnir elitne runde kvalifikacija koji se igra u Engleskoj od 25. do 30. maja. Španska selekcija, koju sa klupe predvodi Žulen Lopetegi, aktuelni je prvak Evrope u omladinskoj konkurenciji i takođe učestvuje u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Aleksandar Miljenović odlučio je da za predstojeći dvomeč pozove 24 igrača.

"Izuzetno me raduje što imamo priliku da ugostimo prvaka Evrope. Odlučio sam da pozovem one koji su iznijeli teret u kvalifikacijama uz 12 igrača iz mlađe omladinske reprezentacije, dok na nekoliko fudbalera nisam mogao da računam zbog povreda i obaveza u klubovima. Na spisku su 24 igrača jer će zbog klupskih obaveza neki od njih biti u konkurenciji samo za prvu utakmicu", rekao je Miljenović.

Selektor smatra da njegovi puleni imaju idealnu provjeru za ono šta ih čeka krajem maja.

"Ovo je prava prilika da provjerimo trenutnu formu i mogućnosti igrača, koji će odmjeriti snage sa izuzetno jakim protivnikom. U prvom meču nastupićemo u najjačem sastavu, dok će u drugom susretu mlađi igrači imati veću minutažu", najavio je Miljenović.

U prethodnoj godini Crna Gora i Španija susrele su se na turniru u Švajcarskoj.

"Upravo ta generacija je na finalnom turniru održanom u Rumuniji donijela Špancima titulu prvaka Evrope nakon četiri godine. U svakom slučaju ljubitelji fudbala imaju priliku da nakon Italije koja je gostovala u Podgorici krajem prošle godine, odgledaju još jednog evropskog velikana u dva meča sa našom selekcijom", zaključio je Miljenović.

Na spisku su - golmani: Danijel Petković (Bokelj), Marko Kordić (Vojvodina).

Odbrana: Boris Tatar, Boris Kopitović, Momčilo Raspopović (Budućnost), Dejan Milošević (Mogren), Igor Ćuković (Sutjeska), Filip Mitrović (Mladost), Mirko Mustur (OFK Beograd).

Sredina: Marko Vukčević, Miloš Kalezić, Adnan Kalač, Vladislav Rogošić (Budućnost), Marko Bakić, Dušan Lagator (Mogren), Marko Janković (Partizan), Filip Kalačević (Zeta), Nemanja Sekulić (Vojvodina), Hasan Pepić (Karlsrue), Jovan Šljivančanin (Rudar).

Napad: Luka Đorđević (Mogren), Dejan Pepić (Grbalj), Aleksandar Boljević (Zeta), Šaleta Kordić (Vojvodina).

Bonus video: