Valdano: Maradona je bio veći umjetnik od Mesija

„Mesi je, s druge strane, znatno efikasniji i konstantniji. Opasan je svaki put kada primi loptu. Ako nastavi još neko vrijeme na ovom nivou, zasjeniće čak i Pelea”, istakao je Valdano
0 komentar(a)
Maradona i Mesi, Foto: Reuters
Maradona i Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2012. 14:21h

Nekadašnji argentinski reprezentativac Horhe Valdano, koji je za „gaučose” igrao u vrijeme Dijega Armanda Maradone, napravio je zanimljivo poređenje između El Pibea i Lionela Mesija.

„Ako već moram da ih upoređujem, rekao bih da je Maradona bio jedinstveni fudbalski umjetnik, sa prekrasnim stilom igre. Mesi je, s druge strane, znatno efikasniji i konstantniji. Opasan je svaki put kada primi loptu. Ako nastavi još neko vrijeme na ovom nivou, zasjeniće čak i Pelea”, istakao je Valdano.

Mesi je het-trikom protiv Granade postao najbolji strijelac Barselone u klupskoj istoriji, ali nekadašnji igrač, trener i sportski direktor Reala smatra da još nije dostigao legendarnog zemljaka.

„Maradonu gledamo kroz prizmu čitave karijere, u kojoj je osvojio sve, dok su Mesiju tek 24 godine. Ali, sama činjenica da ih već sada upoređujemo, puno govori i o Mesijevim rezultatima”, zaključio je Valdano, koji je u 24 utakmice za „gaučose” postgao sedam golova.

Bonus video: