FIFA plaća osiguranje za reprezentativce

Blater je na redovnom kongresu UEFA, koji se ove godine održava u Istanbulu, rekao da će se sa osiguravanjem igrača početi ove godine, odnosno kada u maju predlog odobre članovi FIFA
0 komentar(a)
Blater, Foto: REUTERS
Blater, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.03.2012. 12:08h

Predsjednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da će ta organizacija osigurati igrače koji nastaupaju za reprezentacije, što je potez koji bi trebalo da zadovolji vrhunske evropske klubove.

Blater je na redovnom kongresu UEFA, koji se ove godine održava u Istanbulu, rekao da će se sa osiguravanjem igrača početi ove godine, odnosno kada u maju predlog odobre članovi FIFA.

„Ponudićemo potpuno osiguranje za igrače, klubove i nacionalne saveze za sve reprezentativne mečeve koji su u našem kalendaru”, rekao je Blater.

FIFA je tako usvojila politiku UEFA, koja je u januaru rekla da će platiti osiguranje za Evropsko prvenstvo 2012, poslije snažnog lobiranja Evropske klupske asocijacije (ECA).

Svih 200 članova ECA upustilo se u kampanju pošto je Bajern Minhen ostao šest mjeseci bez Arjena Robena, kada se krilo Holandije povrijedilo na Mundijalu 2010.

Bonus video: