AKO ŽELI NA EP

Prandeli ponovo pozvao Balotelija da se opameti

"Za mene je Baloteli starter, ali mora da pokaže da ima karakter i kapacitet da izađe na kraj s tim pritiskom", rekao je Prandeli u Rimu, na sastanku sa stranim novinarima.
0 komentar(a)
Prandeli i Baloteli, Foto: Reuters
Prandeli i Baloteli, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2012. 22:47h

Selektor Italije Ćezare Prandeli ponovo je pozvao fudbalera Mančester sitija Marija Balotelija da se opameti na vrijeme, do početka Evropskog prvenstva.

Prandeli nije pozvao Balotelija za prijateljski meč protiv SAD prošlog meseca iz disciplinskih razloga, ali je rekao da se nada da će uključiti napadača u konačni tim za turnir koji će se održati od 8. juna do 1. jula u Poljskoj i Ukrajini.

"Za mene je Baloteli starter, ali mora da pokaže da ima karakter i kapacitet da izađe na kraj s tim pritiskom", rekao je Prandeli u Rimu, na sastanku sa stranim novinarima.

Od kada je naslijedio Marćela Lipija 2010. godine, poslije katastrofalnog ispadanja Italije sa Mundijala u Južnoj Africi, Prandeli je uveo stroga etička pravila u nacionalnom timu, prema kojima neće moći da nastupaju oni igrači koji se suočavaju sa suspenzijama u svojim šampionatima.

"Postoje pravila ponašanja i određeni način na koji treba da se ponašate", poručio je Prandeli igračima.

U italijanskoj javnosti, 21-godišnji Baloteli važi za najvećeg domaćeg talenta, ali se ovaj fudbaler često nerazumno ponašao, na terenu i van njega.

Baloteli je propustio meč sa SAD zato što je bio pod istragom Fudbalskog saveza Engleske jer je izgledalo da je zgazio na glavu Skota Parkera na utakmici s Totenhemom.

Baloteli je ranije ove sezone morao da vlastima objašnjava kako je došlo do požara u njegovoj kući pošto je ostavio vatromet u kupatilu.

Prandeli je nagovijestio da je bio razočaran što mu se Baloteli nije javio da objasni situaciju.

Italiji je jako važno učešće Balotelija na Euru, zato što su druga dvojica napadača, Antonio Kasano i Đuzepe Rosi, i dalje odsutni iz zdravstvenih razloga.

Kasano se oporavlja od manje operacije srca, dok Rosi vježba poslije operacije koljena.

"Zamislio sam da se ovi igrači vrate do maja. Moramo da im damo više vremena", rekao je Prandeli.

Italija će igrati u teškoj grupi, sa Španijom, Hrvatskom i Irskom.

Preporučujemo za Vas