Jovetić se oporavio, ali preskače BiH i Sloveniju, nema ni Savića i Vukčevića

Kapiten, najbolji igrač i najbolji strijelac selekcije doći će na pripreme, ali samo da pozdravi saigrače i javi se selektoru
1 komentar(a)
Stevan Jovetić Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Stevan Jovetić Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.05.2018. 16:15h

Stevan Jovetić se konačno oporavio od povrede, koju je dobio 9. aprila, i biće na raspolaganju treneru Leonardu Žardimu za sjutrašnji meč protiv Troa, posljednji u francuskom šampionatu.

Monako je na korak od Lige šampiona, ima dva boda više od Liona, tako da bi pobjedom nad pretposljednjom ekipom u ligi izborio mjesto u elitnom takmičenju.

Jovetićev oporavak, međutim, ne znači da će on igrati za reprezentaciju Crne Gore na prijateljskim mečevima, protiv Bosne i Hercegovine u Zenici, 28. maja, i Slovenije, 2. juna u Podgorici.

Kapiten, najbolji igrač i najbolji strijelac selekcije doći će na pripreme, ali samo da pozdravi saigrače i javi se selektoru.

S obzirom na to da se tek vratio iz povrede, da je propustio više od četiri mjeseca tekuće sezone, Jovetićev plan i cilj da odmoran i zdrav dočeka pripreme za narednu, kao i da bude spreman za septembar i početak Lige nacija.

Selektor Tumbaković u predstojećim mečevima neće moći da računa ni na Stefana Savića i Nikolu Vukčevića, iako su se obojica, kao i Jovetić, našli na spisku od 29 igrača, koji je objavljen juče.

Savić je, takođe, propustio jedan dio sezone zbog povrede, još osjeća sitne posljedice, tako da je i defanzivcu Atletika prioritet - potpuni oporavak pred takmičarske izazove.

Slično je i sa Vukčevićem, koji je imao i dugu i napornu, a veoma uspješnu i zapaženu sezonu u dresu portugalske Brage.

Tumbaković je juče nagovijestio da neće moći da računa na sve igrače koje je pozvao, kazavši da je "duga i iscrpljujuća sezona uticala na to da igrači, koji su imali povrede, period odmora, koji je vezan za termine u maju i junu, iskokoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone".

Bonus video: