Zvezda slavila, Kasalica dokrajčio Partizan

Zvezda slavila sa 2:0 golovima Milunovića u 19. i Kasalice u 76. minutu. Revanš je 11. aprila na stadionu Partizana
0 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta/AP
Zvezda, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2012. 20:45h

U prvom meču polufinala Kupa Srbije, pred skoro 50 hiljada gledalaca na rasprodatoj "Marakani", Crvena zvezda je savladala Partizan sa 2:0 i napravila veliki korak ka finalu.

Izabranici Roberta Prosinečkog slavili su golovima na početku i na kraju - Milunović je u 19. minutu prebacio loptu iznad Stojkovića nakon kiska Ilića i pasa Evendra, da bi nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Filip Kasalica u 76. iskoristio pas Borhe i provukao loptu ispod golmana Partizana.

Kao mnogo puta ranije u beogradskom "vječitom derbiju", nije slavio tim koji je imao više od igre. Partizan je tokom meča uglavnom dominirao, a velike šanse propustili su Dijara u 42. i 49. minutu (stativa), te Ilić u 54.

Zvezda je od 83. minuta igrala sa igračam manje, nakon što je Milivojević dobio drugi žuti karton, ali Partizan nije iskoristio brojčanu prednost da makar jednom pogodi Bajkovićevu mrežu.

Obračun Zvezde i Partizana tako je neodoljivo podsjetio na prošlogodišnji duel u Kupu, kada se na bivšem armijskom stadionu u Beogradu Zvezda ispromašivala, a Partizan slavio sa 2:0 i izborio kartu za finale, uprkos porazu u revanšu od 1:0.

"Ovoga puta su oni imali šanse, a mi pobijedili. Malo nas je poslužila sreća, ali su je moji igrači i zaslužili. Najvažnija je pobjeda, ali ne smije da nas uhvati euforija", kazao je trener crveno-bijelih Robert Prosinečki.

Ono što Zvezda nije uspjela prošle sezone, sada će pokušati Partizan, u novom revanšu koji se igra 11. aprila.

"Čudna utakmica. Igrali smo dobro, napravili tri-četiri velike šanse, ali su oni davali golove. Vjerujem da se ovaj ishod neće odraziti na prvenstvo", riječi su trenera Partizana Avrama Granta.

U drugom polufinalu Borac i Vojvodina igrali su bez golova u Čačku.

Bonus video: