FSCG primljen u UEFA sudijsku konvenciju

Izvršni komitet UEFA prihvatio je zahtjeve fudbalskih saveza Crne Gore i Kazahstana za prijem u UEFA sudijsku konvenciju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 17:05h

Izvršni komitet UEFA prihvatio je zahtjeve fudbalskih saveza Crne Gore i Kazahstana za prijem u UEFA sudijsku konvenciju. Ovim činom potvrđen je kvalitetan rad našeg saveza i omogućeno dodatno napredovanje u sferama edukacije sudija i unapređenja suđenja.

Na dvodnevnoj sjednici u Istanbulu, koja prethodi 36. redovnom kongresu UEFA koji će sjutra biti održan u najvećem gradu Turske, UEFA IK je donio brojne odluke, uključujući i odobrenje pravilnika Lige šampiona i Evropa lige za ciklus od 2012 do 2015 godine, Lige šampiona za žene za sezonu 2012/13, Futsal kupa za sezonu 2012/13, kao i pravilnik o anti-dopingu za 2012. godinu.

Izvršni Komitet je uputio poziv svim svojim članicama da se najkasnije do 15. maja izjasne da li su zainteresovani da se kandiduju za domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac predstavljaju naš savez na Kongresu UEFA u Istanbulu, gdje će sjutra potpisati i UEFA GrassRoots konvenciju čiji je FSCG punopravni član od juna 2011. godine.

Bonus video: