Afera Grizman bez kraja

U Atetiku čine sve da zadrže lucidnog napadača, u nadi da će doći fo finala narednog izdanja Lige šampiona, koje se igra na njegovom stadionu „Vanda Metropolitano”
1 komentar(a)
grizman, Foto: Reuters
grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2018. 15:54h

Antoan Grizman je sa dva gola u finalu donio Atletiku pehar u Ligi Evrope, ali se o njemu ne piše zbog toga.

Sjajni Francuz je u živi španskih i evropskih medija zbog sapunice koja traje sa Barselonom. Predsjednik “kolćonerosa” Enrike Sereso je nagovijestio njegov ostanak, Luis Suares poručio da ga čeka, nakon čega su iz Madrida najavili tužbu.

U Atetiku čine sve da zadrže lucidnog napadača, u nadi da će doći fo finala narednog izdanja Lige šampiona, koje se igra na njegovom stadionu „Vanda Metropolitano”.

Tim Dijega Simeonea je izgubio finala od gradskog rivala Reala u Lisabonu (2014) i u Milanu (2016), a Grizmanu je predočeno da ovog ljeta niko od prvotimaca neće napustiti tim, kako bi se dovela pojačanja za napad na titulu.

Uprava je obećala da će novac zarađen od osvajanja Lige Evrope i nagomilan transferima minulih sezona biti dodatno uložen u jačanje na pozicijama koje se smatraju kritičnim.

Paralelno s tim, Atletikovi rukovodioci saopštili su Grizmanu da uskoro kreće izgradnja trening centra u okviru „Vande”, sa pratećim sadržajima na nivou najopoznatijih svetskih klubova, što bi za cilj imalo da na tom mjestu rastu talenti i jednog dana se samo prebace iz mlađih kategorija u prvi tim.

Najznačajniji predlog koji je uprava Atletika dala francuskom napadaču tiče se finansija. Želi s njim da produži saradnju i poveća mu primanja na 20 miliona, a neki pominju i 22 miliona eura.

„Sve zavisi od toga kakvim se osjećanjima vodi Grizman. Da li želi da pravi istoriju Atletika, gdje bi se sve vrtjelo oko njega ili želi da ode u klub u kome nikad neće postati istorijska ličnost. Poštovaćemo i ukoliko planira da nas napusti”, rekao je Hil Marin, izvršni direktor Madriđana.

Barselona ga čeka raširenih ruku. Nudi mu da igra u istom timu sa Lionelom Mesijem, Luisom Suaresom i Felipeom Kutinjom. čime bi imao više šansi za osvajanje trofeja, kojih do sad ima samo dva. Katalonci su mu već spremili „sedmicu”, ali ne mogu da mu ponude platu kao Atletiko.

Prošlogodišnjim kupovinama, te produžetkom ugovora sa Mesijem, probijeni su limiti kad su izdaci za igrače u pitanju, te je Barselona u prilici da Grizmana počasti sa maksimalno 15 miliona eura.

Ugovor bi glasio na pet godina. Ako ga odradi do kraja to je 75 miliona eura. Ukoliko bi ostao u Madridu u istom periodu bi izašao na 100 ili 110 miliona.

U Barseloni tvrde da imaju načelan dogovor sa Grizmanom i da će ga objaviti 1. jula, jer tog dana otkupna klauzula „pada” sa 200 na 100 miliona eura.

Problem je što selektor Francuske Didije Dešan traži da svi igrači do odlaska na Mundijal, koji počinje 15. juna, završe sve oko transfera. Barsi ne pada napamet da isplati 200 miliona eura, ali je problem što je iz Atletika najavljuju tužbu i traže toliki iznos, jer su Katalonci, navodno, mimo njihovog znanja počeli pregovore sa igračem...

Bonus video: