Vučinić - majstor koji rješava velike utakmice (video)

Crnogorski kapiten maestralnim golom u prvom produžetku protiv Milana donio remi i plasman u finale...
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 23:02h

Navijači Juventusa su ga čekali od starta sezone, a sada je došlo vrijeme Mirka Vučinića, majstora koji je po ko zna koji put od kada je u Seriji A riješio veliki meč i bio koban za veliki Milan.

Juventus se plasirao u finale Kupa Italije poslije remija (2:2), a za taj rezultat mu je trebala bravura crnogorskog kapitena koji je u prvom produžetku revanša u Torinu opalio po lopti sa otprilike 25 metara i evrogolom riješio „utakmica nad utakmicama” kako je ovaj duel sa „rosonerima” okarakterisao Antonio Konte u najavi.

I ko sada mari što je Juve poražen prvi put u sezoni (u regularnom dijelu je bilo 2:1 za Milan)?

To je odmah zaboravljeno, jer je „stara dama” opet u trendu, a Mirko polako postaje novi ljubimac navijača, istih onih koji su ga nedavno ispratili zvižducima sa terena...

Sve dok nisu stigle dvije briljantne partijer protiv Fiorentine i Milana.

„Opet majstorija Vučinića. Juve ide u Rim”, napisao je „Medijaset”.

Juve je, dakle, čekirao kartu za Vječni grad i sada čeka sjutrašnji revanš između Napolija i Sijene (tim iz Toskane je prvi meč pobijedio sa 2:1) kako bi znao da li će finale na „Olimpiku” da bude spektakl protiv Napolitanaca ili će Konteov tim da u njemu bude apsolutni favorit.

Juventus je, inače, poveo golom Alesandra del Pjera u 26. minutu, a Milan se probudio u nastavku i golovima Mesbe i Maksija Lopesa izborio produžetke.

U dodatnih pola sata igre, međutim, dileme nije bilo - domaćin je prvo stvorio tri velike šanse, prije nego što je Mirko izrastao u junaka polufinala.

"Wowcinic", bio je naslov na torinskom "Tutosportu" nekoliko minuta nakon meča.

Galerija

Bonus video: