Murinjo: Ne brinite, situacija je pod kontrolom

"Ima još 11 kola do kraja, u igri su 33 boda i to govori da je prvenstvo otvoreno. To bih rekao i da smo pobijedili Malagu", kazao je Murinjo...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2012. 23:48h

Remi Reala sa Malagom u nedjelju je podijelio špansku javnost na one koji opet vjeruju da Barselona i dalje ima šanse da se uključi u šampionsku trku i na one koji gubitak dva boda „merengesa” vide samo kao nesrećan splet okolnosti koji neće poremetiti lidera do kraja Primere.

U grupu ovih drugih spada i trener Žoze Murinjo. Portugalac je kiks protiv Malage podnio sasvim normalno, to je pokazao i načinom na koji je čestitao treneru tima iz Andaluzije Manuelu Pelegriniju (upravo je njega zamijenio u Madridu prošlog ljeta) na osvojenom bodu...

"Normalno je kada remizirate ili izgubite u prvenstvu. Sve je pod kontrolom. Mogao bih da pronađem razlog i da krivim moje igrače što su izgubili dva boda, ali ne mogu da ih kritikujem jer su igrali odlično u drugom poluvremenu. Dominirali smo, imali mnogo šansi, ali smo samo jednu pretvorili u gol. Malaga nije uradila mnogo, ali je dala isto golova koliko i mi. Dokazala je da je kvalitetan tim", bio je smiren Murinjo.

Specijalni ne mari ni što je njegov tim prekinuo seriju od 11 trijumfa u Primeri.

"Ima još 11 kola do kraja, u igri su 33 boda i to govori da je prvenstvo otvoreno. To bih rekao i da smo pobijedili Malagu. Znamo šta treba da uradimo da dođemo do titule, kao i koliko nam je bodova potrebno", kazao je Murinjo.

Jedanaest kola prije kraja Real ima osam bodova više od Barse, za mjesec ga čeka i gostovanje u Kataloniji...

Legendarni fudbaler Reala Fernando Jero nema dilemu da će duel na „Nou kampu” da bude presudan.

"Liga je takva kakva jeste, sve je moguće. Ali, derbi u Barseloni će da odluči prvaka. Mislim, ipak, da je Real suviše jak da ispusti ovu prednost", istakao je Jero.

Real, pored titule koju čeka tri godine, želi da obori i rekorde u Primeri.

Madriđani tako jure da budu šampioni sa najviše bodova u istoriji - napadaju brojku 100 (Barsa je bila prvak sa 99), a za to im je potrebno da osvoje 29 bodova u posljednjih 11 kola. Ili 2,6 po utakmici...

Blizu je i rekord po broju postignutih golova. Murinjov tim je trenutno na brojci od 89 i treba mu još 19 (1,7 po meču) da obori sopstveni rekord (107).

Real do kraja Primere ima i teži raspored od Barse, jer ga, osim pakla „Nou kampa”, čekaju i gostovanja gradskom rivalu Atletiku i Atletik Bilbaou.

U Madridu do kraja sezone ima pet utakmica - protiv Sosijedada, Valensije, Sportinga iz Hihona, Sevilje i Majorke.

Pep Gvardiola je poslije remija Reala sa Malagom rekao da i dalje vjeruje u titulu, a Iker Kasiljas je zamjerio novinarima što su ga zamolili da prokomentariše te navode trenera Barselone.

"Ne zanima me šta je rekao Gvardiola, interesuje me samo ono što kaže naš trener i kako se moja ekipa osjeća. Nijednog momenta nismo ni pomislili da je prvenstvo gotovo, tako da remi sa Malagom ne mijenja ništa. I dalje smo mirni", rekao je Kasiljas.

Ko s kim do kraja Primere

REAL MADRID

Viljareal

SOSIJEDAD

Osasuna

VALENSIJA

Atletiko Madrid

SPORTING H.

Barselona

SEVILJA

Atletik B.

Granada

MAJORKA

BARSELONA

GRANADA

Majorka

ATLETIK B.

Saragosa

HETAFE

Levante

REAL MADRID

Rajo Valjekano

MALAGA

ESPANJOL

Betis

Velikim slovima označeni su mečevi koje Real i Barselona igraju kod kuće.

Bonus video: