Renesansni grad vratio Mirka

Gol i tri asistencije Vučinića su najavile da je prebrodio krizu i da riječi Antonija Kontea da je „najtalentovaniji igrač Juvea” nisu bile samo za podizanje samopouzdanja...
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: REUTERS
Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.03.2012. 19:58h

Dok je Stevan Jovetić na tribinama gledao svoje saigrače kako idu ka jednom od najtežih poraza u bliskoj istoriji, drugi crnogorski as je igrao najbolji meč u sezoni.

Gol i tri asistencije Mirka Vučinića na „Frankiju” su najavile da je crnogorski kapiten prebrodio krizu i da riječi Antonija Kontea da je „najtalentovaniji igrač Juvea” nisu bile samo za podizanje samopouzdanja...

Tako se „Medijaset” nakon partije Vučinića zapitao koliko su izjave sportskog direktora „stare dame” Đuzepea Marote bile na mjestu kada je rekao da Juventusu fali igrač top klase.

„Marota kaže da Juve nema ekstra kvalitet, da mu fali golgeter i igrač svjetske klase. Pitanje je da li je to probudilo Mirka ili ne, ali je u Firenci odigrao najbolji meč u posljednjih 12 mjeseci u Seriji A”, napisao je „Medijaset”.

GOLMANI

Konsilji (Atalanta) - odbranio je penal Dijegu Militu. Atalanta je zaslužila bod protiv Intera, uz malo sreće (i fer suđenja) mogla je i do sva tri.

Foster (VBA) - VBA je bio zreo da izgubi od Vigana, ali je čuda činio iskusni Foster.

ODBRANA

Orije (Tuluz) - francuski „L'Ekip” njegovu partiju protiv Rena karakteriše kao „impresivnu”.

Lam (Bajern) - njegova uloga u Bajernovom napretku nije zanemarljiva. Kapiten drži odbranu, jedan je od lidera na terenu...

Alba (Valensija) - Valensija je znala da iskoristi umor Atletik Bilbaoa i učvrsti se na trećem mjestu na tabeli Primere.

SREDINA

Dauning (Liverpul) - u duelu sa Stoukom u FA kupu je postigao prvi gol u dresu „redsa”. Navijači su ga čekali 34 utakmice da im konačno podari slavlje...

Žale (PSŽ) - Parižani se ne predaju - i protiv Kaena su izbjegli poraz u sudijskoj nadoknadi.

Farfan (Šalke) - Šalke ne čine samo Raul i Huntelar. U Kajzerslauternu im je za goleadu bio potreban i pakleni Peruanac.

Pirlo (Juventus) - „prvi do Vučinića”, napisali su italijanski mediji šta misle o Pirlovoj partiji u Toskani.

Roben (Bajern) - čelnici kluba su ga isprovocirali i natjerali da opet postane napast za sve protivničke odbrane.

Kazorla (Malaga) - Malaga je zaustavila Real. Ko zna, možda njegova bravura na „Bernabeuu” označi i preokret u Primeri.

NAPAD

Tores (Čelzi) - Roberto di Mateo je za kratko vrijeme promijenio mnogo u Čelziju - krenuo je sa pobjedama, vratio atmosferu i probudio uspavanog Fernanda Toresa. Španac je protiv Lestera pogodio prvi put nakon pet mjeseci.

Soldado (Valensija) - sedam utakmica je bio u krizi, nije ga htio gol, a onda se raspucao u Baskiji - sa tri pogotka je potopio Atletik.

Ibišević (Štutgart) - nije imao previše obzira što se vraća u svoj Hofenhajm. Bio je dvostruki stijelac u pobjedi „švaba” protiv svog bivšeg kluba.

Kavani (Napoli) - za 10 minuta je uspio da promaši penal i da postigne dva gola. Spasao je Napolitance poraza u Udinama.

Pinilja (Kaljari) - het-trik protiv Ćezene nije ostao nezapažen, bez obzira što je dao dva gola sa bijele tačke.

Vučinić (Juventus) - i Juve ima svog Zlatana Ibrahimovića. Mirkov gol i tri asistencije su doveli do ludila odbranu Fiorentine.

Bonus video: