Adnan Orahovac: Pokazali smo da smo pravi

"Bili smo bolji tokom čitavog meča, a nakon vođstva Mogrena odmah smo se uzdigli i izjednačili. Nakon drugog gola kontrolisali smo situaciju", rekao je mladi štoper Budućnosti.
70 pregleda 0 komentar(a)
Adnan Orahovac, Foto: Savo Prelević
Adnan Orahovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2012. 09:28h

Kada su se nakon poraza od Rudara u srijedu veče pod Goricom (0:2) strasti malo smirile, trener Budućnosti Miodrag Radulović tražio je posljednjih dana od svojih pulena da na pravi način odreaguju na Lugovima... I dobio je željenu reakciju - podgorički tim je slavio sa 2:1 protiv Mogrena u Budvi i to uz preokret.

Budućnost je imala fizičku i mentalnu snagu da na pobjednički način završi posao - 60 sekundi nakon vođstva koje je “žutima” osigurao Luka Đorđević, najbolji strijelac lige Admir Adrović poboljšao je golgeterski učinak, a potom utakmicu riješio 21-godišnji štoper Adnan Orahovac.

Mladi defanzivac “plavo-bijelih” reagovao je u stilu bivšeg kapitena i svog brata od strica Sanibala, koji se sada dokazuje u Pahtakoru.

"Utisci su fenomenalni, bitno je da smo dobili i ostali pri vrhu, na bod iza Rudara. A što se gola tiče, on je važniji za ekipu nego za mene", skromno je komentarisao Orahovac.

On je zadovoljan i kako je ”plavo-bijela” četa odigrala na Lugovima...

"Dobro smo počeli, imali dvije dobre šanse već na startu. Bili smo bolji tokom čitavog meča, a nakon vođstva Mogrena odmah smo se uzdigli i izjednačili. Nakon drugog gola kontrolisali smo situaciju", dodao je štoper Budućnosti.

Neizvjesna bitka za titulu sa novim liderom Rudarom odavno je u najavi, a Podgoričani su vratili moral, ojačali vjeru u sopstvene mogućnosti poslije pobjede nad aktuelnim šampionom.

"Bilo nam je teško nakon poraza od Rudara, prvenstveno zbog načina na koji smo izgubili, zbog suđenja... Pokazali smo, međutim, da smo pravi, mislim da ćemo da osvojimo prvenstvo. I ako se naš posljednji okršaj sa Rudarom bude igrao u Pljevljima, vjerujem da ćemo ga dobiti. Mislim da smo bolji i spremniji od njih", smatra Orahovac.

Mladi štoper je zaigrao umjesto Đorđija Đikanovića (koji nije imao pravo nastupa) i na pravi način iskoristio šansu ne samo zbog postignutog pogotka...

"Mislim da sam odigrao dobro i dokazao da treba da se računa na mene. Treba da nastavim dobro da radim, a na treneru je da odluči da li ću igrati", zaključio je Orahovac.

Kompletniji smo od Rudara

Budućnost je u posljednjem meču na Lugovima nastupila bez četvorice standardnih - Flavio i Nikola Vukčević su isključeni protiv Rudara, Đikanović nije imao pravo nastupa (osam žutih kartona), dok je povrijeđeni Radonjić ostao na klupi i u Budvi se samo zagrijavao.

"Budućnost nema samo 11, već 18 fudbalera, što smo i pokazali u Budvi. Kompletnija smo ekipa od Rudara. Moji saigrači Golubović i Kalezić pokazali su da su pravi i da mogu da zamijene bilo koga", rekao je Orahovac.

Bonus video: