Mađed Naser odlučio da završi karijeru

Naser je priznao da je postupio neprimjereno, ali i da je udarac bio posljedica provokativnog ponašanja protivničkog trenera tokom utakmice
0 komentar(a)
Mađed Naser, Foto: English.ahram.org.eg
Mađed Naser, Foto: English.ahram.org.eg
Ažurirano: 18.03.2012. 14:02h

Golmana Al Vasla Mađed Naser, koji je suspendovan sa 17 utakmica neigranja zbog udaranja španskog trenera Kikea Sančesa Floresa, odlučio je da završi karijeru.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata kaznila je Nasera poslije icidenta u polufinalu nacionalnog kupa u kojem je Al Alhi pobedio sa 1:0.

Golman kluba, koji sa klupe predvodi Argentinac Dijego Armando Maradona, poslije meča je prišao Floresu i od sa leđa ga ošamario.

Naser je priznao da je postupio neprimjereno, ali i da je udarac bio posljedica provokativnog ponašanja protivničkog trenera tokom utakmice.

“Prihvatam odluku disciplinske komisije, ali istovremeno moram da priznam da je kazna visoka i dovoljna da završim karijeru. Klub me je uvijek podržavao i ne želim da ispašta zbog moje krivice”, poručio je u pismu Naser.

Naser je odigrao 61 utakmicu za nacionalni tim, a zbog suspenzije Saveza propustio bi ostatak sezone i dio narednog šampionata.

Bonus video: