Vučinićev šou na „Frankiju”

Vučinić je u pobjedi nad Fiorentinom (5:0) dao prvi gol, potom je učestvovao kod drugog , a nakon toga sa dvije čudesne asistencije Markiziju i Pirlu...
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2012. 22:13h

Mirka Vučinića kao da su zvižduci navijača Juventusa u meču sa Katanijom probudili i natjerali da svima u Italiji pokaže kakav je majstor.

Nakon tog duela u Torinu, te izjave trenera Antonija Kontea da „ niko ne dira Mirka, najtalentovanijeg igrača Juventusa”, kapiten crnogorske reprezentacije igra kao preporođen - dao je majstorski gol u Bolonji, protiv Đenove je pogodio i prečku i stativu...

Večeras je u Firenci, međutim, nadoknadio sve - u velikoj pobjedi nad Fiorentinom (5:0) je dao prvi gol (prije toga pogodio stativu), potom je učestvovao kod drugog (Vidal matirao Boruca), a nakon toga sa dvije čudesne asistencije Markiziju i Pirlu zaslužio epitet igrača utakmice.

Konte ga je častio izmjenom u 69. minutu, a Mirko je rukama podignutim ka navijačima Juvea valjda vratio mir...

"U najdelikatnijem momentu sezone Mirko Vučinić je sjeo za katedru. Crnogorac je imao savršenu noć i pokazao vrijednost svima onima koji su još uvijek skeptični", napisao je torinski "Tutosport".

Bravure saigrača iz reprezentacije Stevan Jovetić je gledao sa tribina, u društvu Miloša Krasića i Adema Ljajića, i samo je mogao da posmatra i da tuguje zajedno sa navijačima koji su nakon gola za 5:0 (strijelac Padoin) željeli da se obračunaju sa čelnicima „viole”.

Jasno je i zašto - Fiorentini ne ide nikako, a debakl od velikog rivala Juventusa je samo kap koja je prelila čašu...

Juventus je, dakle, prekinuo seriju od četiri remija, ali mu to nije donijelo pomak na tabeli, jer je Milan opet djelovao moćno. „Rosoneri” su slavili sa 2:0 u Parmi, pa i dalje imaju četiri boda više od „stare dame”.

Za tri boda na „Tardiniju” pobrinuli su se Zlatan Ibrahimović golom iz penala i Urbi Emanuelson.

"Kada igrači vide Silvija Berluskonija na stadionu to ih uvijek posebno inspiriše", kazao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Rezultati

Fiorentina - Juventus 0:5 (Vučinić 15, Vidal 28, Markizio 55, Pirlo 67, Padoin 72)

Parma - Milan 0:2 (Ibrahimović (penal) 17, Emanuelson 55)

Sjutra

Kaljari - Ćezena

Inter - Atalanta

Bolonja - Kjevo

Katanija - Lacio

Sijena - Novara

Leće - Palermo

Ponedjeljak

Roma - Đenova

Bonus video: