Vidić: Srbija i bez mene može na SP u Brazil

"Odluka da se povučem iz reprezentacije bila je teška, donio sam je poslije mnogo razmišljanja i nemam namjeru da je promijenim", rekao je Vidić
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2012. 16:06h

Kapiten fudbalera Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da ne postoji šansa da se predomisli kada je u pitanju oproštaj od nacionalnog dresa i dodao da je uvjeren kako Srbija i bez njega može da se plasira na šampionat svijeta u Brazilu 2014. godine.

"Odluka da se povučem iz reprezentacije bila je teška, donio sam je poslije mnogo razmišljanja i nemam namjeru da je promijenim. Bio sam 10 godina u reprezentaciji i mislim da je vrijeme za mlađe momke. Naravno, biću uvijek tu da pomognem na neki drugi način. Uvjeren sam da i bez mene Srbija može na Mundijal u Brazil", rekao je Vidić u ekskluzivnom intervjuu za sajt Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

On je rekao da oporavak poslije teške povrede koju je doživio jesenas u Bazelu ide po planu, ali da nije realno očekivati povratak na teren do kraja sezone.

"Nadam se da ću poslije oporavka moći da igram na istom nivou kao ranije", istakao je Vidić.

Jedan od najboljih defanzivaca svijeta priznao je da mu mnogo znači izbor u idealni tim svijeta u izboru kolega, otkrio je da je Kristijano Ronaldo bez dileme najbolji fudbaler sa kojim je igrao, a Mesi, Ćavi i Inijesta najbolji protiv kojih je igrao.

Naravno, niijsu izostali ni komlimenti na račun, kako je rekao, fenomenalnog Ser Aleksa Fergusona.

"Kad neko traje kao on, onda je očigledno da ima mnogo znanja. Mislim da je njegov najveći plus što uvijek razumije igrače", poručio je Vidić, uz opasku da će poslije završetka igračke karijere sigurno ostati u fudbalu, možda čak i u ulozi trenera.

Bonus video: