Pobjeda Budućnosti u Budvi

Podgorički tim zabilježio je 15. pobjedu ove sezone i revanširao se rivalu za poraz u prvom dijelu šampionata.
0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 14:17h

Budućnost se konsolidovala i vratila u život preokretom u Budvi - ekipa Miodraga Radulovića slavila je sa 2:1 u zanimljivom okršaju na Lugovima. Podgorički tim tako je zaliječio rane nakon bolnog poraza od Rudara (0:2), ujedno i silaska sa trona u srijedu veče pod Goricom.

Gosti su naplatili upornost i zasluženo odnijeli čitav plijen bez suspendovanih Flavija i Nikole Vukčevića, te rovitog Radonjića. U najkraćem - Budućnost je stvorila više zrelih šansi od domaćina, pokazala karakter nakon vođstva Mogrena, a imala i više snage da mirno i uspješno privede meč kraju...

Sadržajnu predstavu na suncem obasjanim Lugovima fudbaleri Budućnosti otvorili su na furiozan način, ali im sportska sreća nije bila saveznik na početku... Već u prvom minutu Golubović je uzdrmao stativu, a minut kasnije tresla se prečka nakon Mugošinog udarca glavom. Uslijedila je reakcija Budvana, koji su prihvatili otvorenu bitku, školski izveli nekoliko opasnih kontri, dok je pokušaj ofanzivnog veziste Kašćelana u izblokiran (igrao se 19. minut).

Kapiten Budućnosti imao je odličnu šansu da načne domaćina u 32. minutu - Bošković je ušao u šesnaesterac i šutirao sa lijeve strane, ali je Butorović bio na visini zadatka (nakon toga izblokiran je pokušaj Mugoše). Do odlaska na odmor još su Kamberović i Golubović šutirali na protivnički gol, doduše ne toliko opasno...

Nastavak je, međutim, imao drugačiji tok - Radunović je prvo pogodio golmana Mogrena, Adrović bio neprecizan, a najozbiljniji pokušaj pokretljivog rezerviste Marka Vukčevića završio preko prečke. A onda su Budvani odgovorili - bek Budućnosti Radunović, koji je bio od velike koristi timu u ofanzivnim zadacima, slabo je procijenio i promašio jednu nabačenu loptu, a Mogrenov tinejdžer Luka Đorđević dobro snimio situaciju i maestralnim potezom, lobom sa 17 metara matirao Agovića...

Tu je, međutim, samo počeo zaplet, jer je na drugoj strani Admir Adrović takođe lucidno odreagovao nakon centaršuta Marka Vukčevića - najbolji strijelac domaćeg takmičenja je udarcem glavom vješto poslao loptu u bliži ugao Butorovićevog gola za 15. prvenstveni pogodak. Uslijedio je mat iz tri poteza u 71. minutu - Bošković je iz kornera dodao Radunoviću, a ovaj idealno poslužio Adnana Orahovca, koji je dobro zahvatio loptu glavom i postavio konačan rezulat.

Budućnost je slavila istim rezultatom kao i Mogren jesenas pod Goricom, mada je Bošković imao sjajnu šansu u 78. minutu. Golman Butorović je, međutim, bio sigurniji od defanzivaca Mogrena.

Mogren - Budućnost 1:2

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Đorđević u 61. minutu za Mogren, a Adrović u 62. i Orahovac u 71. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Đorđević (Mogren), Bošković (Budućnost).

Mogren: Butorović 7, Ivanović 6, Kapisoda 6, Veselinović 5,5 (Redžović), Krstić 6, Mirković 6, Tatar 6,5, Kašćelan 6 (Đorđević 7), Bakić 6, Ćulafić 6,5 (Stevović), Vujović 6.Budućnost: Agović 7, Kamberović 6,5, Orahovac 7, Peković 7, Radunović 6,5, Kalezić 7, Bošković 6,5, Golubović 6,5 (M. Vukčević 7), Kojašević 6 (Nikač), Mugoša 6 (Cicmil), Adrović 7.

Bonus video: