Za novog lidera prvi test protiv Zete

"Naše je da, kao i do sada, budemo čvrsti u odbrani i ubojiti u napadu i da posao odradimo kako treba", kaže golman Rudara Milan Mijatović.
66 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 09:28h

A sad, u odbranu zarađenog u Podgorici. Liderska pozicija nametnula je novu obavezu „rudarima“, da je čuvaju kao „oči u glavi“. Za početak, do kraja drugog prvenstvenog kruga, a kasnije...

Veliki trijumf nad najvećim rivalom nije izazvao posebnu euforiju u Rudaru. Nema se vremena za to, jer danas je na redu novi derbi. I novi clj. Da se Zeti vrati dug za jedini ovogodišnji poraz i onih 4:1 na Trešnjici.

"Zetu, kao i sve ostale poštujemo i apsolutno se ne osvrćemo na njihov nešto lošiji start polusezone. Ipak je to dovoljno kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima, koja nas je jesenas ubjedljivo porazila. Vjerujem, međutim, da će na našem terenu i pred našim navijačima sve biti drugačije i da ćemo se ovog puta mi radovati. Ne bi ni bilo u redu da sjajan rezultat od srijede ne ovjerimo i time možda čak i povećamo bodovnu prednost. Ali, to je neka druga priča. Ovog momenta, naše je da, kao i do sada, budemo čvrsti u odbrani i ubojiti u napadu i da posao odradimo kako treba. I da još jednom, treći put za redom obradujemo navijače", kaže jedan od najboljih u derbiju, golman Rudara Milan Mijatović.

Nakon kraćeg zatišja opet su se aktivirali problemi u timu. Povrijeđenom Popoviću i još uvijek „rovitom“ Franciškoviću, pridružili su se i „požutjeli“ Vlahović, Kaluđerović i Nestorović, što bi stručnom štabu moglo da stvori određene probleme u vezi.

Mijatović, međutim, tvrdi da Rudar ima dovoljno kvalitetnih igrača da zamijene one koji nedostaju:

"I zbog te mogućnosti izbora i rotacije, tu smo gdje jesmo. U svakom momentu su momci sa klupe spremni da uskoče u startnu postavu i da svoj zadatak obave kako treba. Zato mislim da se otsustvo nekoliko standardnih prvotimaca neće osjetiti u našoj igri", dodao je Mijatović.

Nakon dva remija na startu (protiv Lovćena i Sutjeske), Zeta će pokušati da ispravi sliku protiv novog lidera Rudara. A činjenica da su Pljevljaci trijumfom protiv Budućnosti pod Goricom preuzeli tron nakon sedam mjeseci, valjda dovoljno svjedoči kakav zadatak čeka ekipu Rada Vešovića pod Golubinjom...

"Biće jako teško, utakmica je mnogo bitna i Rudaru i nama. Slabo smo startovali, ali mi smo uvijek bili neugodni po Rudar, uostalom jedini smo ih savladali u dosadašnjem dijelu sezone. Cijenimo Rudar, mislimo da su favoriti, ali će tu ulogu morati da opravdaju na terenu", ističe Rade Vešović, trener Zete.

Njegova ekipa nije postigla gol u prva dva meča...

"Protiv Lovćena nam je poništen pogodak, dok je protiv Sutjeske teren bio težak, džombast... Ne zabrinjava me to", zaključio je Vešović.

Rudar - Zeta

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 15 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović – M. Jovanović, Igumanović, Adžić, Radusinović – Brnović, Rustemović, Ivanović – Bakoč, I. Jovanović – Stojanović.

Zeta (4-4-2): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Peličić, Burzanović, Božović, Došljak - Boljević, Korać.

Bonus video: