Na Cetinju bitka za opstanak

"Mislim da imamo kvalitet da savladamo Dečić, treba samo da odigramo strpljivo", dodaje Mirković.
54 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 09:13h

Nakon deset osvojenih bodova u prvom dijelu sezone, te samo jednim u prva dva kola nastavka, fudbaleri Lovćena danas nemaju izbora - Cetinjani moraju da savladaju Dečić ukoliko žele da uhvate priključak sa timovima koji su u zoni baraža.

O značaju meča protiv Dečića, danas na Obilića poljani, govorio je kapiten Lovćena Luka Mirković.

"Nisu nam sve lađe potonule. Ako pobijedimo Dečić, imamo šansi da stignemo Bokelja, koji nam bježi tri boda. Posebno zbog toga što u narednom kolu čekamo Kotorane na našem terenu", istakao je Mirković.

Dakle, šest bodova u naredna dva meča, plan je Cetinjana.

"Moramo da razmišljamo o onom što dolazi, a ne da se osvrćemo na ono što je bilo. Mislim da imamo kvalitet da savladamo Dečić, treba samo da odigramo strpljivo", dodaje Mirković.

Tri boda osvojena za zelenim stolom zbog suspenzije Berana, Dečić je pokvario minimalnim porazom od Bokelja na svom terenu. U borbi za opstanak Tuzanima je zato jako bitan duel sa Lovćenom na Cetinju.

"Radujemo se lijepom vremenom i uslovima u kojima ćemo moći da igramo fudbal. U Tuzima u srijedu to nije bilo moguće zbog jakog vjetra, mada smo stvorili nekoliko zicera. Nadamo se da ćemo to popraviti na Cetinju, gdje tradicionalno dobro igramo. Imamo povoljan raspored, ali smo tim porazom doveli sebe u tešku situaciju i borbu za opstanak. Mi izgleda i ne umijemo da igramo bez pritiska, pošto se svake godine borimo za prvoligaški status do posljednjeg kola. I bod bi nam na Cetinju bio ogroman, pod uslovom da u narednom kolu kući savladamo Sutjesku. I oni moraju da pod svaku cijenu jure pobjedu, i zato nas čeka teška utakmica", kazao je vezista Dečića, Rijad Pepić.

Lovćen - Dečić

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Srđan Korać (Bar). Početak u 15 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Perović - Mirković, Martinović, Ćetković, Lakić - Bondžić, Bogdanović - Radović, Petrović, Đurišić - Perutović.

Dečić (4-5-1): Drešević - Padović, Radulović, Gutić, Nelević - Živković, Đukić, Ajković, Pepić, Lekić - Milić.

Bonus video: