Tri boda imperativ za Sutjesku

"Kraj Bistrice publika se vraća, a naša obaveza je da im uzvratimo dobrom igrom i pobjedom", istakao je Darko Karadžić, vezista Nikšićana.
0 komentar(a)
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 08:58h

Nakon odmjeravanja snaga sa ekipama iz vrha tabele (Budućnost i Zeta), Sutjeska će u narednim mečevima odmjeriti snage sa protivnicima iz donjeg doma prvoligaškog karavana. Prvi ispit očekuje ih danas protiv Beranaca, koji u ovom trenutku imaju dva boda viška u odnosu na Nikšićane.

Dakle, izabranici Slaviše Mirkovića pod imperativom moranja dočekuju suparnika, koji, kako kažu, nema šta da traži kraj Bistrice.

"U predhodna dva kola dokazali smo da možemo ravnopravno da igramo sa svim rivalima. Nakon boda u Golubovcima, očekujem da ćemo protiv Berana zabilježiti prvu proljećnu trojku. Istina, zadatak nam neće biti nimalo lak, s obzirom da su gosti pobjedom protiv Lovćena na svom terenu najavili izlazak iz rezultatske krize. Ipak, od samog starta naša obaveza je da zagospodarimo terenom i jasno stavimo do znanja protivniku da nema šta da traži u Nikšiću. Dobro poznajemo kvalitete Lalevića i saigrača, tako da opuštanja neće biti. U slučaju trijumfa nastavak prvenstva odigrali bi znatno mirnije. Kraj Bistrice publika se vraća, a naša obaveza je da im uzvratimo dobrom igrom i pobjedom", istakao je Darko Karadžić, vezista Nikšićana.

Zbog parnih kartona u timu Sutjeske neće biti ofanzivca Baća Nikolića.

Beranci su prvi proljećni meč izgubili službenim rezultatom (neodigrana utakmica sa Dečićem registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina), ali je ekipa Slobodana Đukića u prošlom kolu slavila važnu pobjedu nad Lovćenom. Povratnik u elitni rang sada sa dosta samopouzdanja iščekuje današnji okršaj kraj Bistrice...

"Bili smo u teškoj poziciji jer u prvih nekoliko kola igramo sa timovima koji su nam direktni rivali u borbi za opstanak. Protiv Lovćena smo, međutim, odigrali dobar meč, slavili pobjedu i stabilizovali se. Kompletni smo, pa očekujem da ćemo i protiv Sutjeske odigrati borbenu, pravu prvoligašku utakmicu", kazao je trener Beranaca Đukić.

Sutjeska - Berane

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Neđeljko Grubović (Bijelo Polje). Početak u 15 časova.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević – Krivokapić, Đurović, Zogović, Stijepović – Kosović, Pejović, Ćiraković (Perošević), Karadžić – Šušnjar, Marković.

Berane (4-2-3-1): Aković - Rajković, Lutovac, Novović, Rugovac - Šćekić, Cimbaljević - Radović, Zejnilović, Selimović - Lalević.

Bonus video: