Gvardiolin ultimatum čelnicima Barselone

Prvi uslov je da mu se plata poveća na 10 miliona eura po sezoni, koliko prima i strateg Reala Žoze Murinjo, pa bi njih dvojica bili najplaćeniji treneri na svijetu
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.03.2012. 18:53h

Barselona želi da odbrani evropsku krunu, a prepreka na tom putu u četvrtfinalu biće sjajna ekipa Milana.

Međutim, nije to glavni problema za upravu Katalonaca, već trener Pep Gvardiola kome ugovor ističe na kraju sezone, a još uvijek ne razmišlja o produžetku.

Kako su objavili španski mediji, trofejni trener tima sa "Nou Kampa” je postavio ultimatum Sandru Roselu i saradnicima, odnosno tražio je da mu se ispune četiri uslova da bi i naredne sezone sjedio na klupi.

Prvi uslov je da mu se plata poveća na 10 miliona eura po sezoni, koliko prima i strateg Reala Žoze Murinjo, pa bi njih dvojica bili najplaćeniji treneri na svijetu.

Uz to, traži da pomoćni trener Tito Viljanova godišnje dobija četiri miliona eura.

Drugi uslov je jačanje odbrane! Gvardiola želi jaku odbranu, a prva želja je komandant obrane Milana Tijago Silva.

Druga želja je Đordi Alba iz Valensije ili, ako je moguće, Aleksandar Kolarov iz Mančester Sitija.

Treći uslov je još jači napad! Pep želi samo zvijezdu na vrhuncu, a na listi njegovih želja su Nejmar (Santos), Robin van Persi (Arsenal) ili Hulk (Porto), a uprava će morati da dovede jednog od njih.

Gvardiola je zabrinut kada će se David Vilja vratiti na teren, a Pedro je na izlaznim vrata i čeka se prava ponuda, pa je osvježenje potrebno.

Za Pepa je najpoželjniji mladi Brazilac iz Santosa, druga varijanta je Van Persi. Hulk je tek na trećem mjestu.

Četvrti uslov su veća upravljačka ovlašćenja, odnosno Gvardiola želi poziciju koju imaju menadžeri u Premijer ligi i nekoliko klubova iz Bundeslige.

Strateg katalonski klub želi da donosi odluku o politici kluba, a to će direktno ugrozili poziciju sportskog direktora Andoni Zubizarete.

Sada je lopta na strani rukovodstva kluba, a pred njima je težak izbor, jer je cio tim stao iza Gvardiole.

Ćavi Ernandez je rekao da u svlačionici nisu spremni da prime novog trenera, a Lionel Mesi je naglasio da je Gvardiola za Barselonu važniji od njega.

Bonus video: