Jovović: Niko nam nikad nije poklonio ni aut, želimo samo da nam se sudi pošteno

U Budućnosti puštali novinarima snimke spornih situacija sa oba derbija protiv Rudara
101 pregleda 0 komentar(a)
Sudija, Foto: Savo Prelević
Sudija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2012. 18:14h

Reakcija iz Budućnosti dan nakon izgubljenog derbija sa Rudarom bila je ekspresna i naglašena - na vanredno zakazanoj konfefenciji novinarima su pokazani snimci (ne)spornih situacija iz oba derbija sa Rudarom ove sezone.

Sportski direktor Podgoričana Nebojša Jovović smatra da je Budućnost u pomenutnim duelima oštećena u gotovo deset situacija. Makar ih je toliko prikazano na video bimu u multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović".

"Kao prvo,ne želimo da se pravdamo za poraz, ali imamo obavezu prema armiji navijača i svim ostalim simpatizerima da skrenemo pažnju na nepravdu koja nam je nanešena, kao i na onemogućavanje našeg tima da u fer i sportskoj borbi ostvari željeni rezultat", ističe Jovović.

Prikazani su usporeni snimci više detalja sinoćnje predstave: Adrovićev nepostojeći ofsajd u 10. minutu (napadač Budućnosti sam se stuštio ka golu), penal koji je skrivio Đikanović, a koji po Jovoviću nije postojao, ruka Miroja Jovanovića kod nedosuđenog penala za Budućnost, prvi žutui kartoni Đikanovića i Nikole Vukčevića, pa faul nad Golubovićem, još jedna ruka igrača Rudara na ivici šesnaesterca...

"Đikanović kod penala za Rudar pokušava da se izmakne i nema namjeru da zakači protivničkog igrača. Ako ga je sudija već svirao penal, pitam se zašto nije dao Đikanoviću drugi žuti karton? Vjerovatno zato što se prisjetio prvog kartona, koji nije trebao da mu da", smatra Jovović.

Najveća greška sudije, po ljudima iz Budućnosti, bio je nedosuđeni penal nakon igranja rukom Miroja Jovanovića.

"Istu noć smo svi gledali meč Čelzi - Napoli, gdje je slična situacija okarakterisana kao penal. U redu, crveni karton Flavija je zaslužen, i niko ga ne opravdana za onakav gest, ali zašto sudija nije sankciosao provokacije igrača Rudara koje su svih 90 minuta bili upućeni ka Brazilcu".

Sudija Miloš Bošković je, po Jovoviću, sudio sa "posljednjom namjerom".

"Nije problem da se pogriješi, svi ljudi griješe, ali ovoliki broj grešaka ne može da bude posljedica neznanja. Sudija koji sudi ovakav derbi mora da osjeti igru, da sudi sa sluhom, a ne samo da sankcioniše jedan tim".

Prikazani su i sporni detalji jesenjeg meča u Pljevljima (2:2) gdje je Budućnost, utisak je, drastično oštećena. Poništeni gol Adrovića iz regularne situacije, još jedan nepriznati gol iako je lopta prešla gol liniju, pa jedan penal, ofsajd...

"Pogledajte koliko smo oštećeni u Pljevljima, ali smo ćutali, nismo se bunili. Mislim, međutim, da je nakon sinoćnjeg derbija kap prelila čašu i da smo morali da reagujemo".

Jovović je naglasio da se Budućnosti sudi tendeciozno, ali nije precizno odgovorio na pitanje odakle dolazi ta tendencija. Sportski direktor Podgoričana kaže, naime, da Budućnost ima puno povjerenje u rad organa Fudbalskog saveza.

"Jedino što očekujemo jeste da nadležni organi realno sagledaju sve situacije".

Budućnost je nezaštićenja kod sudija i to traje nekoliko godina, smatra Jovović.

"Ali, mi ne tražimo da budemo zaštićeni, već samo da nam se sudi pošteno. Niko nam nije poklonio ni aut, niti želimo da nam se poklanja. Niti želimo da nam se sudi kao što se sudi svim velikim klubovima u regionu, od Zvezde, Partizana i Dinama, da ne idem dalje. Mi ne tražimo da budemo povlašćeni, već da nam se sudi pošteno".

Jovović je potom zaključio:

"Dođe u Podgoricu "ekipa", i odradi nas do kraja, da se tako izrazim".

Podgoričani su porazom od Rudara u srijedu (2:0) izgubili prvo mjesto na tabeli koje su držali punih sedam mjeseci.

Bonus video: