Ričards se izvinio Fifi i Uefi

Osim izjave da su FIFA i UEFA ukrali fudbal Englezima, 70-godišnji ser Dejv Ričards poručio je domaćinima u Kataru da ukinu zabranu prodaje alkohola na Mundijalu, a potom upao u fontanu
0 komentar(a)
Dejv Ričards, Foto: Reuters
Dejv Ričards, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2012. 16:27h

Predsjednik Premijer lige, ser Dejv Ričards, izvinio se danas za svoje komentare u kojima je optužio Fifu i Uefu da su „ukrali fudbal” Englezima 50 godina nakon što su ga izmislili.

On je taj stav iznio na bezbjednosnoj konferenciji u Kataru, gdje je imao još ispada.

„Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio. Želim da razjasnim da sam izražavao svoje lično mišljenje, a ne organizacije koju predstavljam. Htio sam da se našalim, ali je jasno da to nije tako ispalo i iskreno žalim što sam ih iznio", navodi se u njegovom saopštenju.

To nije bio jedini ispad 70-godišnjeg Ričardsa u Dohi. On je domaćinima u Kataru poručio da treba da ukinu zabranu prodaje alkohola na Svjetskom prvenstvu 2022.

„Ako ne dozvolite pivo na stadionima, to je kao da poručujete navijačima da ne dolaze”, rekao je Ričards.

Kao šlag na tortu, ser Dejv je u Muzeju islamske umjetnosti upao u fontanu i odveden je u bolnicu na preglede.

Predsjednik Boltona Fil Gartsajd otpratio ga je u bolnicu, a novinarima je kazao da Ričards uopšte nije pio alkohol, nego da je upao u fontanu kada su se ugasila svjetla.

„Ugasili su svjetla. Mislio je da je zakoračio na ravan mermer, ali mu je noga upala u vodu, poslije čega je pao i ozbiljno povrijedio nogu. Svi navodi da je pio su besmisleni, tamo nema alkohola”, rekao je Gartsajd.

Bonus video: