Petrovac slavio u Podgorici

Gosti su u prvom dijelu iskoristili prednost olujnog vjetra na Starom aerodromu, pa je Jovanović osmim golom u sezoni donio važna tri boda Petrovčanima
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2012. 13:00h

Iako su napravili tek jednu izglednu priliku i to promašaj glavom Radulovića nakon centaršuta Graovca na otvaranju utakmice, Petrovac je slavio zasluženu pobjedu na gostovanju Mladosti.

Gosti su znali u prvom dijelu da iskoriste prednost olujnog vjetra na Starom aerodromu i nemogućnost domaćina da u tom dijelu igre iznese loptu, pa je Jovanović srećno svojim osmim golom u sezoni donio važna tri boda Petrovčanima u borbi za 4. poziciju.

Iako nije imao šanse, Petrovac je imao inicijativu i brojne kornere, a nakon šestog lopta je nošena vjetrom iznenadila odbranu Mladosti, došla do Mihailovića koji je glavom prebacio loptu Jovanoviću za pobjednički gol.

S druge strane, domaćiin je pokušavao da kroz igru dođe do gola i uprkos svim problemima uspjeli su da u prvom dijelu propuste tri šanse. Najizgledniju je, na sjajno ubacivanje Savićevića, sa dva metra propustio da realizuje Pavićević.

"Nemam šta da kažem o utakmici jer ovo i nije bio fudbal. Zadovoljan sam sa tri boda, a igračima ne mogu ništa da zamjerim jer i nije bilo uslova da se razvije igra. Ipak, iskusno su moji igrači znali da se odbrane u drugom poluvremenu", kazao je trener Petrovca, Milorad Malovrazić.

A upravo je Malovrazić napravio potez utakmice, nakon sreće da u prvom dijelu njegovi puleni jurišaju niz vjetar.

Na poluvremenu je odbranu pojačao iskusnim Mikijeljom, koji je, uz neumornog defanzivnog vezistu Golubovića, učinio da Mladost bude bezopasnija, uprkos podatku da je Petrovac samo dva puta uspio da prenese loptu na protivničku polovinu.

Tek sjajna akcija Savićevića i Tomića u 65. minutu, koja je završila izblokiranim šutem Rotkovića, uz sjajan lob istog igrača koji je u finišu završio tik iznad prečke, bile su sve opasnosti pred golom gostiju.

"Petrovac je pokazao da je odličan u igri iz prekida, a mi nijesmo uspjeli da se na pravi način prilagodimo uslovima. Pritiskali smo, ali bez pravog rješenja, mada smatram da je u dvije situacije trebalo da se odsviraju penali u našu korist", rekao je pomoćni trener Mladosti, Vladan Tomić.

Mladost - Petrovac 0:1

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Vujadin Jovićević (Cetinje). Strijelac: Jovanović u 25. minutu. Žuti karton: Merdović (Mladost).

Mladost: Marčelja 6,5, Živković 6, Raičević 5,5, Pejaković 5,5 (Dževerdanović), Popović 6, Mijušković 5,5, Tomić 6, Merdović 6, Savićević 6,5, Eber 6 (Rašović 6), Pavićević 5,5 (Rotković 6).

Petrovac: Popović 7, Radulović 6,5, Mrvaljević 6, Grbović 6,5, Mihailović 6,5, Golubović 7,5, Šofranac 6, Radulović 6 (Marković), Graovac 6,5 (Mikijelj 7), Jovanović 7, Živković 6 (Dragićević).

Bonus video: