Fudbalski sudija u pritvoru 30 dana zbog dosuđenog penala

Penal koji je Obradović dosudio odmah je dobio epitet - najsmješniji svih vremena
0 komentar(a)
Srđan Obradović, Foto: Kurir.rs
Srđan Obradović, Foto: Kurir.rs
Ažurirano: 16.05.2018. 16:44h

Fudbalski sudija iz Srbije Srđan Obradović saslušan je u Jagodini, negirao da je zloupotrijebio službeni položaj, poslije čega mu je određen pritvor od 30 dana

Takvu odluku sudija je donio na predlog tužioca Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, po čijem nalogu je pre tri dana Obradović i uhapšen u Jagodini, javljaju srpski mediji.

Obradović, koji se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj na meču Spartak - Radnički Niš, u okviru srpske ligem pred tužiocem je iznio svoju odbranu u prisustvu čak tri branioca koja je angažovao, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i dalju istragu.

Obradović je, kako pišu Novosti, pred tužiocem poricao da je počinio djelo za koje se tereti i naveo da nije favorizovao domaćine meča, fudbalere subotičkog Spartaka. Šta je još rekao, zasad niko ne želi da kaže, ističući da se u ovoj fazi postupka ne može iznositi više detalja, jer predstoje saslušanja svjedoka i određena vještačenja.

On je prethodno u policiji, javlja B92, takođe sve negirao, a navodno se pravdao da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedjeljnoj utakmici sa Radničkim iz Niša.

Penal koji je Obradović dosudio odmah je dobio epitet - najsmješniji svih vremena.

Bonus video: