Rudar dobio pod Goricom, tuča "varvara" i policije!

Ivica Jovanović, golovima u 47. iz penala i 86. minutu utakmice donio Rudaru pobjedu pod Goricom (2:0) i prvo mjesto na tabeli
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 18:31h

Rudar je slavio pod Goricom i samo u jednom meču okrenuo prvenstvo - Pljevljaci su lideri na tabeli nakon što su gotovo sedam mjeseci gledali Budućnosti u leđa!

Završilo se 0:2 i tučom "varvara" i policije na donjem spratu sjeverne tribine! Ne zna se na koga su najvatrenije pristalice Budućnosti bile ljute, da li na svoje fudbalere, sudiju Miloša Boškovića ili su pokušajem ulaska u teren željeli da izraze revolt zbog dugogodišnje agonije podgoričkog kluba koja će se možda nastaviti i ove sezone. Kako god, strasti su se smirile tek nakon 15 minuta, uz povremeno pendrekanja i gađanje stolicama.

Pod Goricom je prije toga gledan kontroverzan meč, u kojem je Budućnost ostala na nuli iako je stvorila više šansi od Rudara, a na kraju završila meč s dva igrača manje i dvije lopte u sopstvenoj mreži!

Veliku pobjedu i prvo mjesto na tabeli Pljevljacima je donio Ivica Jovanović, golom iz penala u finišu prvog poluvremena, kao i pogotkom u 86. minutu kada je protivnik već bio u konopcima, potpuno desetkovan i s devetoricom na terenu.

Nikola Vukčević je u 66. minutu već prošao čuvara i umjesto da se stušti ga golu odlučio je da simulira, sudija Bošković je pročitao njegovu namjeru i pokazao mu drugi žuti karton.

Potom, osam minuta prije kraja meča, Flavio je nogom raspalio Igumanovića dok je ovaj ležao na travi, potom je došlo je guranja, Brazilac je bio mnogo agresivniji, a Bošković prekinuo polemiku po kratkom postupku - crvenim kartonom za igrača Budućnosti, drugim na meču!

Podgoričani su prije isključenja imali dvije velike šanse da anuliraju zaostatak s poluvremena. Golman Rudara Mijatović je u 58. minutu sjajno odbranio šut Adrovića glavom, a potom i "skinuo" zicer Kojaševića sa svega pet metara. U obje akcije paker je bio Srđan Radonjić.

Sudija Bošković mogao je početkom nastavka da pokaže penal za Budućnost, kada je nakon šuta Đikanovića lopta pogodila Miroja Jovanovića u ruku, ali se sve završilo velikim protestima domaćih fudbalera.

Šansu je imao i Flavio, pokušao je i Golubović, a kazna je stigla četiri minuta prije kraja kada je Jovanović odbijenu loptu pospremnio u mrežu već uveliko onesposobljene Budućnosti.

U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo pravih uzbuđenja, osim šanse Kojaševića na početku meča, ali je Rudar je neočekivano poveo u nadoknadi.

Bio je to kao grom iz vedra neba, poslije pola sata igra u kojem niti jedna ekipa nije nagovijestila da može da postigne gol. Đikanović je malo je reći neoprezno "počistio" Igora Ivanovića u šesnaestercu, a Ivica Jovanović prevario Agovića i rutinski realizovao penal.

Pod Goricom je prije tog monenta gledan izuzetno loš fudbal, kao da se nisu sastala dva najbolja domaća tima. Umjesto na terenu, mnogo zanimljivije je bilo na tribinama.

"Varvari" su prozivali Javni servis i neprestano ubacivali baklje na teren, a u jednom momentu umalo je došlo do tuče sa policijom, pojačanom pripadnicima interventnog voda koji su se nakon pola sata igre "pridružili" navijačima na sjevernoj tribini. Kao da je to bila najava incidenata po završetku meča...

Nakon gola Rudara bilo je čarki i na Zapadu, a podgorički navijači "počastili" su goste iz Pljevalja skandiranjima "irvasi, irvasi".

Sve do vodećeg gola Rudara igralo se rastrzano između dva šesnaesterca, a nijedna ekipa nije usijevala da zadrži loptu u svom posjedu duže od 30 sekundi, čemu je doprinio i jak vjetar.

Budućnost je bila malo energičnija od Rudara, ali bez pravog posjeda, bez prave igre... Jednu jedinu šansu imao je Kojašević u 8. minutu, kada je izašao sam na Mijatovića, pokušao da ga dribla, ali je golman Rudara pročitao njegovu namjeru.

Rudar je uzvratio preko Brnovića, jedan pokušaj imao je i Ivica Jovanović, ali bez prave šanse... Sve do nadoknade prvog poluvremena, kada je neopreznost Đikanovića prelomila meč.

Podgoričani do kraja nisu uspjeli da se vrate u igru, iako su imali nekoliko šansi. Umjesto da izjednače, sve su više tonuli...

Budućnost - Rudar 0:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.500. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelac: I.Jovanović (penal) u 45+2 i 86. minutu. Žuti kartoni: Đikanović, Peković, Vukčević, Radonjić, Bošković (Budućnost), M.Jovanović, Vukliš, Kaluđerović, Igumanović (Rudar). Crveni karton: Vukčević u 66. i Flavio u 82. minutu (Budućnost).

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Đikanović (Mugoša), Peković, Radunović - Flavio, Vukčević, Bošković, Kojašević (Golubović) - Radonjić, Adrović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Adžić, Radusinović, Nestorović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović (Nerić).

Galerija

Bonus video: