Morati: Ne tražimo novog trenera

"Ranijeri je ozbiljan trener, i ima moje puno povjerenje u ovom teškom trenutku kroz koji prolazi”, kazao je Morati u intervjuu za Skaj sport.
0 komentar(a)
Morati, Foto: BETA/AP
Morati, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 09.03.2012. 17:12h

Klaudio Ranijeri i dalje ima podršku Masimo Moratija. Predsjednika Intera negirao je danas da je počeo razgovore sa potencijalnim kandidatima koji bi mogli da zamijene Ranijerija.

Inter prolazi kroz težak period, ali, kako kaže Morati, klub i Ranijeri “moraju naprijed zajedno”.

"Nije lako treneru da svaki dan čita o stvarima koje ne odgovaraju stvarnosti. Mi nijesmo kontaktirali druge trener. Ranijeri je ozbiljan trener, i ima moje puno povjerenje u ovom teškom trenutku kroz koji prolazi”, kazao je Morati u intervjuu za Skaj sport.

Kao mogući kandidati za novog trenera Intera pominjani su Portugalac Andre Viljaš Boaš i Francuz Loran Blan, bilo je i onih koji su nagađali povratak Žoze Murinja.

Morati je dodao i da razumije nezadovoljstvo navijača zbog loših igara i rezultata.

“Njihovo ponašanje je normalno. I ja kao navijača pokušavam da shvatim razloge zbog kojih smo u ovakvoj situaciji. U svakom slučaju, nijesam indiferentan i odsutan u odnosu na sve to, kako sam negdje pročitao”, dodao je Morati.

Navijačima je obećao “veliki projekat u bliskoj budućnosti”…

Morati je na kraju odgovorio na optužbe bivšeg asa Intera, Brazilca Ronalda, koji je izjavio da je svojevremeno “žrtvovan” zbog trenera Hektora Kupera.

“Verzija Ronalda se ne poklapa sa mojom. Ali, suviše mi je drag da bih ga demantovao. Na kraju krajeva, sebe ne vidim u ulozi stroge osobe”, zaključio je predsjednik Intera.

Inter je u posljednjih sedam utakmica u Seriji A osvojio samo dva boda, večeras igra protiv Kjeva, a sljedeće nedjelje u Ligi šampiona igra revanš osmine finala sa Olimpikom iz Marselja, od koga je poražen u prvom meču sa 1:0.

Bonus video: