Advokat: Glazgov Rendžers neće propasti

"Ne vjerujem da će se klub ugasiti, na kraju će se pojaviti neko sa rješenjem", kazao je Advokat.
0 komentar(a)
Advokat, Foto: REUTERS
Advokat, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.03.2012. 16:15h

Bivši trener Glazgov Rendžersa Dik Advokat kazao je da očekuje da će se taj fudbalski klub izboriti sa velikim finansijskim problemima.

Advokat je bio na klupi Rendžersa bio od ljeta 1998. do decembra 2001. godine, a u tom periodu osvojio je po dvije titule prvaka Škotske i nacionalnog kupa, kao i jedan Liga kup.

"Prosto mi je nevjerovatno šta se dešava u Rendžersima. Oni su, uz Seltik, jedan od najvećih klubova na svijetu. Imaju navijače širom planete, tužno je šta im se dešava. Ne znam kako su došli u ovu situaciju, jer već dugo nisam tamo", kazao je Advokat škotskim medijima.

Najtrofejniji škotski klub 14. februara je otišao u stečaj zbog duga od devet miliona funti.

Rendžersima je zbog toga oduzeto 10 bodova, nakon čega je gradski rival Seltik došao na korak od osvajanja titule prvaka Škotske.

"Klub je vjerovatno potrošio previše novca. To je jedini način na koji možete da dođete u ovu situaciju. Ne vjerujem da će se klub ugasiti, na kraju će se pojaviti neko sa rješenjem",dodao je Advokat.

Slavni škotski klub mogao bi da ostane i bez takmičenja u Evropi sljedeće sezone, jer do 31. marta mora da ispuni sve finansijske uslove koje je postavila UEFA.

Bonus video: