Šou Adrovića za pobjedu Budućnosti u Nikšiću

Budućnost je povela 1:0, Sutjeska je vodila 2:1, ali su se na kraju radovali izabranici Miodraga Radulovića i trijumfom od 3:2 napravili lijepu uvertiru za derbi sa Rudarom
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2012. 15:29h

Dva najveća imena crnogorskog fudbala na najbolji mogući način otvorili su proljećni dio šampionata – pet golova, otvorena igra, bespoštedna borba i het – trik Admira Adrovića okarakterisali su duel „ljutih„ rivala. Sutjeska je bila bolji u finišu prvog i na startu drugog poluvremena, ali je furiozan finiš utakmice omogućio Podgoričanima da preokrenu rezultat i na najljepši način dočekaju derbi sa Rudarom u srijedu pred svojim navijačima.

Uvodni minuti protekli su u međusobnom ispitivanju snaga, koje je trajalo gotovo 18. minuta kada je Bošković iz daljine pokušao da iznenadi Lakićevića. Samo pet minuta kasnije Budućnost je ozbiljno zaprijetila – Kamberović je odlično centrirao sa desne strane, međutim, Radonjićev šut iz neposredne blizine završio je iznad prečke.

U 29. minutu radovali su se gosti – dupli pas su odigrali Bošković i Radunović, ovaj drugi je pogodio Adrovića, koji je rutinski donio prednost svom timu. Vođstvo lidera prvoligaškog karavana donijelo je dinamičniju igru.

Domaći su u 33. minutu preko Markovića najprije zaprijetili, a samo sedam minuta kasnije stigli i do izjednačenja, kada je novajlija u redovima Sutjeske Đorđe Šušnjar, varkom tijela sebi stvorio prostor za šut i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Agovićevog gola

Sporan detalj zbio se dva minuta prije odlaska na odmor. Na asistenciju pomoćnika Šakovića glavni arbitar Dabanović poništio pogodak Nikole Stijepovića. Naime, projektil Stijepovića sa 18 metara završio je u mreži Podgoričana, ali umjesto da krenu sa centra uslijedila je burno negodovanje Nikšićana zbog sudijske odluke!

Televizijski snimak pokazao je da je jedan igrač Sutjeske koji je bio u ofsajdu propustio loptu kroz noge prilikom šuta Stijepovića, a sudija je očigledno procijenio da je na taj način (iz nedozvoljene pozicije) omeo golmana protivnika.

“Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Smatram da nijesmo zaslužili da izgubimo. Međutim, fudbal je takva igra i nije sramota izgubiti od ekipe kao što je Budućnost. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – da gajimo napadački fudbal i da postižemo golove. Ako možemo Budućnosti da damo dva gola i da stvorimo još nekoliko izglednih prilika, smatram da isto možemo protiv ostalih ekipa. Iskren da budem, nijesam dobro vidio situaciju kod postignutog gola koji je poništen, tako da ćemo na miru pogledati snimak”, kazao je Slaviša Mirković, trener Sutjeske.

Nastavak meča obilježili su golovi. U 52. minutu Šušnjar je odlično zaobišao Pekovića i stuštio se u šesnesterac, u pravom trenutku uposlio je Karadžića, koji je postigao gol za erupciju oduševljenja na stadionu kraj Bistrice. U tom trenutku, stekao se utisak da se Budućnost teško može vratiti u meč.

Ipak, najviše zahvaljujući individualnim kvalitetima Admira Adrovića, gosti su stigli do prve proljećne trojke. U 64. minutu Flavio je uposlio nekadašnjeg igrača Sutjeske, koji je uz loše postavljene defanzivce domaćih rutinski plasirao loptu u mrežu i poravnao rezultat.

Nikšićani su u 70. minutu preko Nikolića imali priliku, dok su gosti u 75. preko Boškovića uzvratili.

“Hladan tuš“ 8. minuta prije kraja zaledio je domaće – Nikola Vukčević glavom je pronašao Adrovića, koji je srušio snove Nikšićana da mogu da napravie iznenađenje.

Do kraja meča Sutjeska nije imala snage za nešto više, dok su se gosti zadovoljili stečenim.

“Publika je mogla da uživa u derbiju. Malo nepotrebne tenzije ali to je tako kad igraju Sutjeska i Budućnost. Pet golova, dobar ritam oba rivala, obećavaju uzbudljiv nastavak šampionata. Najvažnije je da smo dobro počeli i već sada se okrećemo našem narednom protivniku. Istina, nije lako igrati u ovakvom ambijentu. Postigli smo gol dosta srećno. Kada smo trebali poluvrijeme da privedemo kraju došlo je do neopreznosti, međutim, to se dešava dok se ne uđe u ritam. Mislim da sam bio u pravu kad sam rekao da je liga ujednačena to se najbolje vidjelo danas”, kazao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Sutjeska – Budućnost 2:3

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2.000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Šušnjar u 40. i Karadžić u 52. minutu za Sutjesku, Adrović u 29, 64. i 82. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Lakićević, Nikolić, Marković, Žižić (Sutjeska), Đikanović, Flavio (Budućnost).

Sutjeska: Lakićević 6, Vuković 6, Žižić 6, Marković 6,5, Pejović 7, Nikolić 6,5 (Janjušević), Karadžić 7, Zogović 6, Stijepović 7, Kosović 7 (Stefanović), Šušnjar 7,5 (Perošević).

Budućnost: Agović 6, Radunović 6,5, Peković 6, Đikanović 6, Bošković 6 (M. Vukčević), Kojašević 6 (Golubović ), N.Vukčević 6,5, Kamberović 6, Adrović 8, Radonjić 6 (Nikač), Flavio 7.

Galerija

Bonus video: