Ferguson: Još smo i dobro prošli

"Naš golman je imao četiri ili pet sjajnih odbrana, tako da to stvarno nije najgori rezultat za nas", rekao je Ferguson
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2012. 12:08h

Klubovi iz Mančestera sinoć nijesu imali svoje veče – Siti je poražen u gostima od portugalskog Sportinga 1:0, dok je gore prošao Junajted, koji je kod kuće dozvolio da Atletik Bilbao napravi senzaciju pobjedom od 3:2…

Ekipa Aleksa Fergusona bi, tako, već u martu mogla ispasti i iz drugog evropskog takmičenja ove sezone, nakon eliminacije iz Lige šampiona. Nadu je produžio gol iz penala Vejna Runija u sudijskoj nadoknadi, ali je i Atletik mogao ubjedljivije slaviti na “Old Trafordu” da na golu nije bilo briljantnog De Gee.

"Nema sumnje da je Atletik bio bolja ekipa. Bili su vrlo agresivni u svojim napadima, ali to smo očekivali. Drugi gol postignut je iz ofsajda, a treći ne mogu objasniti. Sudija je rekao da Evra ne može igrati bez kopačke, ali pravilo glasi da morate izaći van terena, pa je sve ispalo pomalo bizarno. To je bila nesreća za nas…Naš golman je imao četiri ili pet sjajnih odbrana, tako da to stvarno nije najgori rezultat za nas", rekao je Ferguson koji smatra da njegova ekipa može sa dva ili više golova razlike dobiti u revanšu.

Engleski mediji puni su hvale za baskijsku ekipu i i kritika na račun Mančester junajteda.

"Bila je to još jedna evropska noćna mora za Junajted u ovoj sezoni. Klub koji je bio u tri od posljednja četiri finala Lige prvaka je izgledao kao početnik", između ostalog je napisao San.

Nakon razočaravajućeg ispadanja u Ligi šampiona, Mančester junajted traži utjehu pokušavajući da osvoji drugu evropsku ligu, čime su postao tek četvrti klub nakon Juventusa, Ajaksa i Bajerna koja je osvojila sva tri glavna evropska trofeja.

“Ekipa Aleksa Fergusona dovela je sebe u tešku poziciju nakon susreta s petom ekipom Primere. Zapanjujuća predstava energičnog i agresivnog Bilbaa je šokirala Old Traford i mogli su otići s ubjedljivijom pobjedom da nekoliko udaraca u drugom poluvremenu nije obranio njihov zemljak David de Gea", stoji u komentaru BBC-ja.

Gardijan navodi da se Atletik nije "raspao" ni nakon što je Mančester junajted poveo 1:0.

“Nakon što je Ljorente izjednačio, ekipa Marsela Bjelse je preuzela kontrolu. To je podsjetnik da ovakva utakmica može biti puno zahtjevnija od one u Premijerligi na ovom stadionu", navodi se u Gardijanu.

Marselo Bjelsa je nakon utakmice izjavio da je njegova ekipa treba ubjedljivije da pobijedi.

"Ovo što smo postigli u prvom meču vrijedjeće samo ako na domaćem terenu za sedam dana proslavimo prolazak u sljedeću rundu”, kazao je Bjelsa i zahvalio se na velikoj podršci navijača u Mančesteru.

Junajted za vikend igra u Premijer ligi protiv Vest Bromvhiča i Sir Aleks će kombinovati ekipu kako bi imao odmorne igrače za revanš na San Mamesu…

Bonus video: