Sutjeska dočekuje Budućnost: Stop za lidera

"Ići ćemo na pobjedu, a svakako da bi nas i bod zadovoljio", kazao je trener Sutjeske Slaviša Mirković.
63 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Slavlje Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2012. 09:02h

Mršav bodovni saldo Sutjeske u jesenjoj polusezoni obavezuje fudbalere i stručni štab Nikšićana na maksimalan pristup u nastavku šampionata, nezavisno od toga gdje se i protiv koga igra. Jasno je da je prvi ispit ujedno i najteži, odmah na startu prvenstvene trke Nikšićani će odmjeriti snage sa „ljutim“ rivalom, koji gaji šampionske ambicije. Utakmica dobija na značaju, kada se zna, da su bodovi potrebni i jednima i drugima.

Bez obzira na trenutnu tabelu prvoligaškog karavana dueli između Sutjeske i Budućnosti, uvijek su donosili neizvjesnost i nosili epitet derbija prestiža. Ne treba sumnjati da će tako biti i danas kada dva najveća imena crnogorskog klupskog fudbala kraj Bistrice ukrste koplja.

"Ne bih posebno apostrofirao utakmicu s Budućnosti. S obzirom na to da se nalazimo ne mjestu na kojem se nalazimo, smatram da je interesantnije da govorim o nastavku prvenstva, a to se odnosi na sve utakmice u koje spada i premijerna. Sigurno da ne možemo da biramo protivnike, ni mjesto, ni gradove gdje ćemo da igramo. Jednostavno, treba da vjerujemo u igrače koje imamo. Potrebno je da osvajamo bodove kako bismo stigli do zacrtanog cilja - to je opstanak u Ligi. Ja sam uvjeren da ćemo uspjeti da ostvarimo ono čemu trenutno težimo. Naš najveći problem je neiskustvo. Međutim, moram da naglasim da je iza nas uspješan pripremni period i sa te strane moramo biti zadovoljni", kazao je trener Sutjeske Slaviša Mirković.

Nikšićani će, kako kažu, protiv jesenjeg prvaka igrati ofanzivno i srčano.

"Protiv Budućnosti moramo da se isprsimo. Protivnik će pokušati da stigne do cijelog plijena. U svojim redovima imaju iskusne i kvalitetne igrače na koje moramo posebno obratiti pažnju. Tu prije svega mislim na napadača Radonjića i novopečenog reprezentativca Boškovića.U svakom slučaju uvjeren sam da imamo mogućnosti da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i da ujedno ostvarimo povoljan rezultat. Ako se budemo na terenu ponašali kao na treninzima - disciplinovano, odgovorno i čvrsto, siguran sam da će biti dobro. Ići ćemo na pobjedu, a svakako da bi nas i bod zadovoljio", zaključio je Mirković.

Zbog parnih kartona meč protiv Budućnosti propustiće defanzivac Milorad Krivokapić.

Vjerovatni sastav (4 -4 -2 ): Lakićević – Žižić, Vuković, Zogović, Stijepović – Kosović, Pejović, Karadzić, Nikolić – Marković, Šušnjar.

Bonus video: