Mijović objavio spisak za prvu utakmicu seniorki

Selektor Mijović smatra da crnogorska selekcija posjeduje kvalitet, ali da nije imala priliku da ga provjeri u zvaničnim utakmicama.
96 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Mijović, Foto: Privatna arhiva
Zoran Mijović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.03.2012. 15:19h

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore će 13. marta u Baru odigrati prvu međunarodnu utakmicu – naše dame će na debiju na “Topolici” ugostiti selekciju Bosne i Hercegovine. Dva dana kasnije na trening kampu FSCG u Podgorici dvije selekcije odigraće revanš.

Na spisku selektora Zorana Mijovića nalazi se 20 igračica od kojih devet igraju van Crne Gore. Kapitensku traku nosiće Marija Vukčević, koja igra za italijanski Real Marsiko.

"Zadovoljstvo je što smo nakon perioda razvoja ženskog fudbala i formiranja dviju nacionalnih selekcija - seniorske i kadetske, konačno u prilici da odigramo i prvu zvaničnu utakmicu A selekcije.

Smatram da naša reprezentacija posjeduje dosta dobar kvalitet, ali nismo imali priliku da ga provjerimo u zvaničnim utakmicama. Sve djevojke su se odazvale pozivu i sa nestrpljenjem iščekuju meč, jer će samom utakmicom ući u istoriju crnogorskog fudbala", smatra Mijović.

A prvi rival - Bosna i Hercegovina formirala je žensku reprezentaciju još 2003. godine. Radi se o ekipi koja već ima iskustvo igranja u kvalifikacijama za Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

"Bosna i Hercegovina je u razvoju i kvalitet njihovog ženskog fudbala je ispred našeg. S obzirom na to da imamo veoma malu bazu igračica u odnosu na druge selekcije, naredne utakmice biće prava prilika da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku", rekao je Mijović.

Spisak - golmani: Marina Jaredić (Ekonomist), Ivana Čađenović (Leotar, Bosna i Hercegovina).

Odbrana: Željka Radanović (Spartak, Srbija), Nataša Rnković (Ada Velipoja, Albanija), Miroslava Velašević (Salandra, Italija), Tijana Popović, Irena Bjelica (Ekonomist).

Sredina: Suzana Vujošević (Ada Velipoja, Albanija), Marija Mugoša, Andrea Vidić, Jasna Đoković, Jovana Zlatičanin (Palma), Ivana Turčinović (Salandra, Italija), Jovana Mrkić (Ekonomist), Jelena Vešović (Pristan).

Napad: Marija Vukčević (Real Marsiko, Italija), Slađana Bulatović (Mašinac, Srbija), Tina Malesija (Ada Velipoja, Albanija), Armisa Kuč (Ekonomist), Sava Kočanović (Sport uno).

Bonus video: