Čeka li Juventus sudbina Peruđe?

Ako sve bude kao u sezoni 1978/1979. i ponovise slučaj Peruđa, Mirko Vučinić i drugovi će primiti najmanje golova u ligi, ali će biti najneefikasniji od ekipa iz vrha
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2012. 12:45h

Prije 33 godine, Milan je osvojio 10. titulu prvaka Italije, a druga je, bez poraza, bila Peruđa.

Tim iz Umbrije je upisao 11 pobjeda i 19 remija i završio prvenstvo iza “rosonera”, koji su imali 17 trijumfa, 10 neriješenih rezultata i tri neuspjeha.

Istorija bi mogla da se ponovi i da klub iz grada mode do 19. krune ponovo dođe ispred rivala koji nema nijedan poraz.

Juventus je, naime, u sinoćnjem zaostalom meču u Bolonji upisao 13. remi u sezoni, pa sa isto toliko pobjeda sada za Zlatanom Ibrahimovićem i drugovima zaostaje dva boda.

Ako sve bude kao u sezoni 1978/1979. i ponovise slučaj Peruđa, Mirko Vučinić i drugovi će primiti najmanje golova u ligi, ali će biti najneefikasniji od ekipa iz vrha.

Zasada sve ide tim putem - Stara dama je primila 17 golova, manje od vodećeg Milana (22), trećeplasiranog Lacija (30), četvrtog Udinezea (23), petog Napolija (25)..., a postigla 39, dva više od “zebri”, ali manje od “rosonera” (53), Napolitanaca (44) i Rimljana (41).

Nije, doduše, nemoguće da Juve u nedjelju pretrpi prvi poraz u sezoni - na gostovanju Đenovi zbog povreda neće biti standardnih štopera Đorđa Kjelinija i Andree Barzaljija, kao ni njihove prve zamjene Leonarda Bonućija, koji je dobio crveni karton na "Dal'Ari".

U svakom slučaju, Juve će napraviti napredak u odnosu na prethodnedvije sezone, koje je završavao na 7. mjestu. Teško, ipak, da bi bilo ko bio zadovoljan vicešampionskom titulom...

Bonus video: