Baskijci testiraju „đavole”

Ser Aleks Ferguson je najavio da će Baskijcima da suprotstavi najjači tim, jer već u prvom susretu na „Old trafordu” Junajted mora da bude oprezan.
0 komentar(a)
Junajted, Foto: Beta/AP
Junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2012. 09:28h

Mančester junajted želi da dobru formu iz Premijer lige iznese i van Engleske, a prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv Atletik Bilbaoa je prava prilika da đavoli” pokažu da i u ovom takmičenju imaju najveće ambicije.

Ser Aleks Ferguson je najavio da će Baskijcima da suprotstavi najjači tim, jer već u prvom susretu na „Old trafordu” Junajted mora da bude oprezan.

"Ovo je Evropa, svaki protivnik mora da se shvati jako ozbiljno. Atletik igra odlično u španskom prvenstvu, u Ligi Evrope je takođe uradio mnogo i znam da nas čeka motivisan protivnik", rekao je Ferguson.

Za izabranike Marsela Bijelse Junajted je najveći mogući izazov. Napadač Fernando Ljorente najviše strahuje od Vejna Runija.

"Runi je pravi ubica na terenu. Ima pravi karakter i svakog saigrača čini boljim, tjera ga da pruži maksimum", kazao je španski reprezentativac.

Mančester siti će, kao i u šesnaestini finala, krenuti iz Portugala - nakon Porta, sada je rival Sporting.

„Građani” su deklasirali aktuelnog šampiona u prethodnoj rundi, a sada su već viđeni učesnici četvrtfinala, s obzirom na to da su veliki favoriti protiv „lavova”.

"Idemo na pobjedu već u prvom meču. Znamo da će ovaj dvomeč da bude neizvjestan, ali smo spremni da odgovorimo Sportingu", rekao je Roberto Manćini, koji je najavio u napadu trio Silva-Džeko-Aguero.

Atletiko Madrid dočekuje Bešiktaš, Valensija PSV, a očekuje se da bude interesantno i u Alkmaru - AZ igra sa Udinezeom.

Parovi

Metalist - Olimpijakos

Sporting - Mančester siti

Tvente - Šalke

Atletiko Madrid - Bešiktaš

Standard - Hanover

Valensija - PSV

AZ Alkmar - Udineze

Mančester junajted - Atletik Bilbao

Bonus video: