Vučinićev šmekerski odgovor

Sjajan gol Vučinića u Bolonji, ali samo remi Juventusa - završilo se, po običaju, 1:1. Milan je zvanično lider, sa dva boda prednosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 21:07h

Na kritike medija i zvižduke navijača Mirko Vučinić je odgovorio u šmekerskom stilu - sjajan pas Andree Pirla crnogorski napadač je majstorskim lob udarcem pretvorio u četvrti gol u sezoni, prvi od meča sa Kaljarijem 15. januara.

U Juventusu, međutim, nisu imali previše razloga za slavlje nakon gostovanja u Bolonji. Trenutak inspiracije crnogorskog asa bio je dovoljan samo za novi remi - 13. u sezoni, a četvrti u posljednjih pet mečeva! Završilo se, po običaju, 1:1...

Juventusu je tako nakon 26 kola i zvanično preuzeo epitet "kralja remija", a Milan status lidera šampionata, sa dva boda prednosti u odnosu na velikog rivala.

Meč Bolonja - Juventus trebalo je da bude odigran prošlog mjeseca, ali je odložen zbog sniježne oluje. Za Juve, očigledno, bolje da se igrao u januaru, iako trener Antonio Konte nije očajavao.

"Momcima nemam šta da zamjerim, baš kao što im nisam zamjerio nakon remija sa Kjevom u subotu. Dali su maksimum i odigrali dobar meč protiv tima koji je bio dobro postavljen na terenu. Vučinić? Uradio je ono što sam očekivao, nadam se da će nastaviti ovako", rekao je Konte, koji je 20 minuta prije kraja zaradio isključenje nakon protesta zbog nedosuđenog panala nad De Ćeljeom.

Za Juve stvari definitivno više ne izgledaju onako kako su izgledale prošlog mjeseca - Milan ima dva boda prednosti, a pred "starom damom" su još dva vezana gostovanja, i to vrlo teška, protiv Đenove i Fiorentine.

Ako ništa drugo, Kontea može da raduje povratak u formu Mirka Vučinića, čemu je trener Juventusa možda i najviše doprinio, ohrabrujućom izjavom nakon zvižduka navijača na meču sa Kjevom.

Bolonja je, inače, povela golom nezaobilaznog Marka di Vaja, a Markizio nakon izjednačenja imao zicer da donese Juventusu pobjedu.

Fiorentina je, bez povrijeđenog Jovetića, uzela bod Parmi na "Tardiniju", dok su Ćezena i Katanija u trećem odloženom meču igrali bez golova.

Rezultati:

Bolonja - Juventus 1:1

Di Vajo 17 - Vučinić 59

Parma - Fiorentina 2:2

Okaka 28, Đovinko (penal) 87 - Nastasić 61, Ćerći 71

Ćezena - Katanija 0:0

Galerija

Bonus video: