Tumbaković: BiH i Slovenija su selekcije u uzlaznoj putanji

Nakon mečeva sa Kiprom i Turskom u martu, dueli sa BiH i Slovenijom su posljednji testovi pred septembar i početak Lige nacija
58 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore trening Ljubiša Tumbaković Zoran Mirković, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore trening Ljubiša Tumbaković Zoran Mirković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.05.2018. 13:13h

Ljubiša Tumbaković pozvao je čak 29 igrača na pripreme za mečeve sa Bosnom i Hercegovinom, 28. maja, i Slovenijom, 2. juna.

Objasnio je u zašto.

"Treća godina od kada sam na klupi reprezentacije i treći put imamo situaciju da kraj prvenstva utiče na spisak reprezentacije. Duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igrači, koji su imali povrede, period odmora, koji je vezan za termine u maju i junu, iskokoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone. U toj situaciji je nekoliko naših igrača, prije svih Savić, Vukčević i Šćekić...", rekao je Tumbaković.

Na njegovom spisku su nova lica...

"Stručni štab je u konstantnom procesu skautinga, pokušavamo da dopunimo bazu koja je definisana i formirana tokom prethodnog perioda. Na spisku reprezentacije za ove dvije utakmice nalaze se Miloš Bakrač i Stefan Lončar, igrači koje smo pratili u našoj ligi, kao i Asmir Kajević, koji nastupa za Čukarički. Takođe, ukoliko bude potrebno, postoji mogućnost da spisak naknadno dopunimo sa nekim od igrača iz naše lige", rekao je selektor Tumbaković.

Nakon mečeva sa Kiprom i Turskom u martu, dueli sa BiH i Slovenijom su posljednji testovi pred septembar i početak Lige nacija.

Selektor našeg nacionalnog tima ističe da mu je veoma drago što će Crna Gora odmjeriti snage sa dvije selekcije koje su posljednjih godina u uzlaznoj putanji.

"Bosna je bila veoma blizu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pravo je čudo kako nisu uspjeli da se plasiraju. Slovenija ima kvalitetne pojedince, imala je dobrih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo... Veoma mi je drago što ćemo imati priliku da se uporedimo i odmjerimo snage sa takvim rivalima u prijateljskim mečevima", naglasio je Tumbaković.

Bonus video: