Kiprani sanjaju novo čudo

Barselona je u prvom meču u Leverkuzenu slavila sa 3:1 i, čini se, već u tih 90 minuta na „Baj areni” završila priču oko plasmana među osam najboljih.
0 komentar(a)
Lion, Foto: Reuters
Lion, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2012. 13:29h

Iznenađenja su u fudbalu uvijek moguća, ali je Bajeru u revanš meču sa Barselonom potrebno nešto čudesno, nešto što niko do sada nije uradio u Ligi šampiona ako želi da eliminiše aktuelnog šampiona.

Barselona je u prvom meču u Leverkuzenu slavila sa 3:1 i, čini se, već u tih 90 minuta na „Baj areni” završila priču oko plasmana među osam najboljih.

Kako su joj stvari u Primeri izmakle kontroli, a finale Kupa kralja se igra tek u maju, Barsa može mirno da se okrene Ligi šampiona i odbrani trofeja.

Ako se na „Nou kampu” očekuje miran hod Katalonaca ka četvrtfinalu, onda se svi spremaju za spektakl na Kipru i duel između APOEL-a i Liona.

Francuzi su u prvom meču na „Žerlanu” bili bolji sa 1:0, ali niko i ne pomišlja da je u ovom dvomeču sve riješeno...

Na korak od besmrtnosti

„APOEL je 90 minuta daleko od besmrtnosti. Ako eliminiše Lion, biće to definitivna potvrda ekspanzije kiparskog fudbala”, napisao je kiparski sportski dnevnik „Gol njuz”.

Valjda i ta konstatacija govori šta za tu malu zemlju znači ovaj revanš sa francuskim timom, koji je 9. sezonu u nizu u osmini finala Lige šampiona. Ali, koji nije nepobjediv, naprotiv...

- Ovaj trenutak smo svi čekali, on je vjerovatno i najvažniji u karijerama većine igrača, kao i u istoriji APOEL-a. Moramo da postignemo gol i da pobijedimo. Spremni smo da rizikujemo i da damo sve od sebe da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona - bio je euforičan brazilski vezista Gustavo Manduka.

Trener APOEL-a Ivan Jovanović je izbjegao euforične odgovore, ali je djelovao samouvjereno.

- Znam da su moji igrači spremni da iznesu teret ovakve utakmice. I u prvom meču smo bili odlični, falio nam je samo gol na „Žerlanu” - kazao je srpski trener.

A šta može Lion? Francuzi i ne vjeruju puno timu Remija Gardea, ali je i činjenica da su „lavovi” ove godine najbolje partije pružali baš u Ligi šampiona. U prvenstvu je situacija loša, Lion je tek na sedmom mjestu...

- Znamo gdje smo došli i da nas čeka pakao. Liga šampiona je druga dimenzija, nema puno sličnosti sa našim rezultatima u prvenstvu - jasan je Garde, koji bi u slučaju eliminacije mogao da bude smijenjen.

Kisling: Napadamo Barsu!

Bajer zna da su mu šanse u Kataloniji minimalne, ali makar želi da se časno oprosti od Lige šampiona.

Tako je napadač „farmaceuta” Štefan Kisling obećao da će njegov tim da napadne domaćina, pa kako bude...

- Realno, naše šanse nisu velike. Ali, želimo da natjeramo Barsu da bude u meču, da je napadnemo i pokušamo da popravimo utisak iz prve utakmice - rekao je Kisling.

Pep Gvardiola je, sa druge strane, poslovično oprezan pred revanš.

- Pripremamo se za protivnika koji je prije nekoliko dana savladao Bajern, to je dokaz da vrijedi. Možemo da potcijenimo protivnika i da nam se to osveti ili da, kao do sada, budemo ozbiljni. Znam šta ćemo da izaberemo - poručio je Gvardiola.

U Barsi neće biti povrijeđenih Erika Abidala i Aleksisa Sančesa, ali se u tim vraća Lionel Mesi koji je propustio meč u Primeri protiv Hihona zbog suspenzije.

Barselona - Bajer Leverkuzen (prvi meč 3:1)

Barselona - Stadion „Nou Kamp”. Sudija: Svejn Odvar Moen (Norveška). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Valdes - Danijel Alveš, Pujol, Maskerano, Adrijano - Ćavi, Buskets, Inijesta - Fabregas, Mesi, Kuenka.

Bajer (4-5-1): Leno - Švab, Fridrih, Toprak, Kadlec - Rajnarc, Bender, Kastro, Augusto, Širle - Kisling.

APOEL - Lion (prvi meč 0:1)

Nikozija - Stadion „GSP”. Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Portugal). Početak u 20.45.

APOEL (4-2-3-1): Hjotis - Pursaiditidis, Paulo Žorž, Kaka, Oliveira - Moraiš, Sousa - Čaralambidis, Tričkovski, Manduka - Ailton.

Lion (4-4-2): Ljoris - Revelje, Kone, Kris, Cisoko - Brijan, Gonalon, Kalstrom, Bastos - Lisandro Lopes, Gomis.

Bonus video: