Alegri: Ja sam pogriješio

"Milan, che paura" (Kakav strah), naslov je "Korijere delo sporta", dok "Gazeta" takođe konstatuje da se ono što je Milan pretrpio u Londonu može nazvati samo - golim strahom.
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2012. 10:18h

U Milanu su pomiješane emocije nakon revanša sa Arsenalom i plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Sa jedne strane je ispunjen cilj, ekipa je među najboljih osam nakon pet godina pauze, ali je sa druge pretrpljen toliki šok da se mnogi pitaju da li će sinoćnji meč ostaviti traga na Milanove partije u nastavku sezone.

"Roso-neri" su u Londonu sačuvali četiri gola prednosti iz prve utakmice, iako su već na poluvremenu gubili sa 3:0 i bili na ivici kolapsa. Srećom po navijače Milaneza, rezultat sa poluvremena bio je i konačan, jer Arsenal nije imao snage da nastavi u istom ritmu iz prvog dijela, a ni Milan nije mogao da nastavi tako slabo...

Trenera Masimilijana Alegrija vjerovatno su hladili vlažnom krpom po završetku utakmice. Kada se sabrao, italijanski stručnjak je rekao:

"Ja sam pogriješio! Izveo sam tim sa trojicom napadača, u formaciji 4-3-3 i zbog toga smo smo mnogo patili nazad. Takođe, primili smo gol iz prvog kornera i to nas je baš pogodilo, a protivnika psihološki ojačalo. Mnogo smo griješili u dodavanjima u veznom redu, što je pokrenulo neke opasne napade protivnika. S tehničke strane, potpuno smo pogrešno ušli u ovu utakmicu, igrali smo vrlo ofanzivno, ali i preduboko u defanzivi", prokomentarisao je Alegri.

"Milan, che paura" (Kakav strah), naslov je jutrošnjeg izdanja "Korijere delo sporta", dok "Gazeta" takođe konstatuje da se ono što je Milan pretrpio u Londonu može nazvati samo - golim strahom.

"Nemam snage da pričam, još se oporavljam od utakmice. Kada je Abijati u drugom poluvremenu odbranio šansu Van Persija, nisam imao snage da više gledam. Otišao sam u svlačionicu, jer sam mislio na svoje srce. Televizor je bio upaljen, ali ja nisam gledao, samo sam šetao hodnikom gore-dolje. I tako sve do kraja", emotivno je opisao svoje viđenje meča potpredsjednik Milana Adrijano Galijani.

U Milanu se, ipak, okreću novim obavezama. "Evropo, mi dolazimo", poruka je iz tabora sedmostrukog šampiona Evrope.

"Nakon pet godina opet smo među osam najboljih u Evropi. Valjda opet dolazi naše vrijeme", istakao je Galijani.

Bonus video: