Konte: Ne dirajte mi Vučinića!

"U svakom trenutku može da bude presudan u napadu, sa jednim potezom, ili nekim genijalnim dodirom", kazao je Konte, odgovarajući na posljednje kritike upućene na Mirkov račun.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 08:58h

Trener Intera Klaudio Ranijeri je prije više od mjesec dana čestitao Antoniju Konteu, kolegi na klupi Juventusa, na tome kako je uspio da “natjera” Mirka Vučinića da trči kao nikada. Ranijeri je priznao da Vučinića u takvom izdanju nije gledao za vrijeme svog mandata u Romi.

Konte od početka sezone hvali kvalitete i izdanja Vučinića u dresu Juventusa, posebno kada se radi o požrtvovanju crnogorskog napadača u kvarenju igre protivnika na njegovoj polovini.

Kako je Vučinić, međutim, do sada postigao samo tri gola u dresu “stare dame”, što je premalo za napadača, posebno njegovog talenta i rejtinga, u Torinu ima i onih koji se pitaju da li je uz Pirla najznačajnija ljetošnja investicija Juventusa bila opravdana. Na posljednjoj utakmici čuli su se i zvižduci sa tribina na račun Vučinića...

"Vučinić je najtalentovaniji igrač u našoj ekipi. U svakom trenutku može da bude presudan u napadu, sa jednim potezom, ili nekim genijalnim dodirom. Zbog toga mi ne dirajte Vučinića, čvrsto vjerujem u njega", kazao je Konte, odgovarajući na posljednje kritike upućene na Mirkov račun.

Trener Juventusa, jedine ekipe bez poraza u Seriji A, ali i tima koji ima najviše neriješenih rezultata (12), ističe da svaki igrač ima negativne trenutke u kojima ne pruža baš sjajne partije.

"Ali, ja imam veliko povjerenje u Mirka, kao i u sve ostale igrače u ekipi. Siguran sam da Vučinić može da bude odlučujući igrač za nas. Ne možemo sebi da dozvolimo da osporavamo nekoga njegovih kvaliteta", dodao je Konte, kome se prigovara da prečesto mijenja ekipu, posebno napadače, gdje nema utvrđenu hijerarhiju.

Juventus je trenutno drugoplasirani na tabeli Serije A, sa tri boda i utakmicom manje od Milana. “Stara dama” večeras igra zaostali meč u Bolonji (18.30) i ima šansu da se izjednači sa Milanom na čelu.

Bonus video: