Savićević: Mirku treba sloboda

"Mirko je veliki igrač, ali navijači Juventusa ne praštaju", kazao je Genije, kako je Savićević zaradio nadimak igrajući u dresu Milana.
0 komentar(a)
Vučinić i Savićević, Foto: Savo Prelević
Vučinić i Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2012. 20:43h

Komentarišući kritike navijača Juventusa na račun Mirka Vučinića, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da kapiten crnogorske reprezentacije „ne igra kako može i zna zbog problema sa koljenom“.

"Iz tih razloga ne pruža maksimum", stao je Savićević u odbranu Vučinića u ekskluzivnom intervuju za portal Tuttomercatoweb.com.

Savićević je dodao da je Vučinić zbog problema sa koljenom, nakon „udarca koji je dobio na treningu“, prvih 45 minuta nedavnog prijateljskog meča sa Islandom proveo na klupi.

"Mirko je veliki igrač, ali navijači Juventusa ne praštaju", nastavio je priču Genije, kako je Savićević zaradio nadimak igrajući u dresu Milana.

Na pitanje kako komentariše način na koji Antonio Konte, trener Juventusa, koristi Vučinića u igri, predsjednik FSCG je odgovorio:

"Ako svaki put treba da se vraća nazad i da učestvuje u odbrani, ako, maltene, igra beka, naravno da gubi svježinu u napadu. Tu neme dileme. Smatram da bi Mirko trebalo da igra sa više slobode, jer bi tako više pružao. Međutim, vjerujem da je u pitanju samo težak trenutak za njega, i biće dovoljan jedan gol da sve prebrodi", ističe Savićević.

Fiorentina će prodati Jovetića

Savićević je govorio i o Stevanu Jovetiću, koji je protiv Ćezene zaradio povredu butnog mišića, zbog koje će pauzirati dvije nedjelje.

"Stevan je pauzirao godinu zbog teške povrede koljena i evidentno je da mu je potreban odmor nakon duge pauze. Ne može da svaku utakmicu igra 90 minuta. Ali je Fiorentina primorana da ga uvijek koristi na terenu", kaže Savićević.

Jovetić je nedavno izjavio da i u budućnosti želi da nosi dres Fiorentine.

"Vidim da je zadovoljan u Firenci, da želi da ostane tamo. Ali, tržište drugačije funkcioniše", rekao je predsjednik FSCG i potom pojasnio:

"Sve je tu jasno i jednostavno. Fiorentina će prodati Jovetića, neće moći da se odupre mnogobrojnim ponudama koje su već stigle za njega".

Savićević kaže da nije čovjek koji se bavi fudbalskim tržištem, ali dodaje da ako pojedini odbrambeni igrači vrijede 30 miliona eura, onda Stevan vrijedi više.

"Jer, teško je naći takve igrače", kaže Genije.

Na pitanje kako komentariše posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, u kojima Crna Gora nije prošla baraž protiv Češke, Savićević kaže:

"Šteta što se nijesmo kvalifikovali za Evropsko prvenstvo. Ali, mi smo zemlja sa manje od 700 hiljada stanovnika, ali sa velikom tendencijom napretka. Imali smo priliku, kada smo kompletni, ekipa smo koja može da ulije strah protivniku, ali u baražu sa Češkom, na primjer, nedostajali su nam neki važni igrači. Ali, iskupićemo se, siguran sam", optimista je predsjednik FSCG.

Na kraju intervjua, Savićević je dao komentar na pitanje da li Zlatan Ibrahimović može da osvoji Zlatnu loptu.

"Zašto da ne. Ali, tek je prošla polovina sezone, treba da odigra još nekoliko mjeseci. Da se ne lažemo, odlučivaće posljednja dva-tri mjeseca, tako da ima još vremena", zaključio je Savićević.

Bonus video: