I Grof krenuo pobjedom

Amkar na otvaranju posljednje faze šampionata savladao Krila Sovjetov. Na stadionu "Zvezda" u Permu bilo je 2:1 za tim Miodraga Božovića
65 pregleda 0 komentar(a)
Božović, Foto: Savo Prelević
Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2012. 16:47h

Nakon Željka Petrovića, koji se kao asistent Gusu Hidinku radovao pobjedi Anžija protiv Dinama u Moskvi, trijumf je zabilježio i drugi crnogorski trener u Rusiji - Amkar Miodraga Božovića slavio je kod kuće protiv Krila Sovjetov (2:1) na otvaranju posljednje faze šampionata.

Tim iz Perma je ovom pobjedom ostao sam na četvrtom mjestu lige za opstanak, koja broji osam klubova, te napravio krupan korak ka cilju - očuvanju prvoligaškog statusa bez igranja baraža.

Dva posljednja tima (to su trenutno Spartak Naljčik i Tom) direktno ispadaju iz lige, a još dva (trenutno Volga i Krila Sovjetov) moraju u baraž.

"Odigrali smo odlično, naročito u prvom dijelu koji smo trebali da dobijemo sa tri, četiri gola razlike. I u drugom poluvremenu smo imali više dobrih šansi, ali je primljeni gol malo pokvario utisak, Suština je da je bio veliki psihološki pritisak na mojim igračima i oni su ga izdržali", bio je zadovoljan Grof.

Pred 17.000 gledalaca na stadionu "Zvezda" u Permu trijumf Amkaru donijeli su najveća zvijezda tima, Bugarin Georgi Peev golom u 6. minutu, te defanzivac Dmitri Bjelorukov, koji je pogodio u 58. Poraz gostiju ublažio je Sergej Petrov 20 minuta prije kraja.

U pobjedi su učesvovali i crnogorski fudbaleri - Mitar Novaković je odigrao cijeli meč, i to na poziciji štopera, a Radomir Đalović ušao u finišu.

"Naša dominacija tokom meča je bila očigledno, samim tim i pobjeda je zaslužena. Nije bilo lako, jer sam igrao centralnog beka zbog povreda Popova i Čerenčikova, ali dugo sam ovdje i znam sistem igre", rekao je Novaković.

Bonus video: