Milan ide u šoping u London

„Rosoneri” su prvi meč odradili u velikom stilu (slavili sa 4:0), a nijedan tim u istoriji Lige šampiona nije prošao nakon što je u prvoj utakmici izgubio sa četiri gola razlike.
0 komentar(a)
Milan, Foto: Beta/AP
Milan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2012. 10:33h

Pred Arsenalom je nemoguća misija, pa mnogi večerašnji revanš osmine finala Lige šampiona sa Milanom vide kao duel u kojem neizvjesnosti ne može da bude.

„Rosoneri” su prvi meč u Milanu odradili u velikom stilu (slavili sa 4:0), a iza sebe imaju i tradiciju, jer nijedan tim u istoriji Lige šampiona nije prošao nakon što je u prvoj utakmici izgubio sa četiri gola razlike.

Zato, ali i zbog snage Milana, „tobdžijama” se ne daju gotovo nikakve šanse da naprave senzaciju, Italijani u London, po svemu sudeći, idu na izlet i u šoping...

Zenit je u prvom meču u Sankt Peterburgu savladao Benfiku sa 3:2, pa je revanš na „La Lušu” potpuno otvoren.

Venger: Možemo da damo pet golova

Arsen Venger je na konferenciji za medije bio mnogo opušteniji nego što je bio slučaj u posljednje vrijeme. I ima razloga za to - sa dvije pobjede protiv Totenhema i Liverpula ekipa je opet oživjela.

Francuz, međutim, zna da je njegovom timu potrebno čudo da se domogne četvrtfinala.

"Realan sam, znam koliko nas težak posao čeka. Nismo u dobroj situaciji, ali kada ste učesnik ovog takmičenja bitno je da vjerujete u sebe, čak i ako su vam šanse možda svega pet odsto. Možemo do uspjeha samo ako vjerujemo u njega. Zato vjerujemo da možemo postići pet golova", rekao je Venger.

Menadžer Arsenala kao bitan faktor vidi i ponos svog tima.

"Znam da moje igrače boli onaj rezultat iz prve utakmice, znam i da su spremni da se dokažu. Ako ništa drugo, moramo da ostavimo mnogo bolji utisak nego u Milanu. Protivnik je prvom susretu dao četiri pogotka iz pet šuteva u okvir gola. To znači da smo mi bili dosta loši, a to govori i rezultat", poručio je Venger.

Alegri: Ibra za Zlatnu loptu

Milan je u subotu razbio Palermo u Seriji A, uz tri gola Zlatana Ibrahimovića, a trener Masimilijano Alegri je istakao da vjeruje da Šveđanin ima kvalitet da osvoji Zlatnu loptu.

"Uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, Ibra je u ovom trenutku najbolji igrač na svijetu. Za njega bi pravi poklon bila Zlatna lopta", istakao je Alegri i potom pozvao sve da ozbiljno shvate revanš sa Arsenalom.

"Kada se pogleda rezultat iz prve utakmice stvari izgledaju prilično lake, ali nije tako. Engleski timovi na svom terenu uvijek igraju do posljednjeg atoma snage. Istina je, ipak, da imamo veliku šansu da se plasiramo među osam najboljih i želim da je iskoristimo", kazao je trener „rosonera”.

Arsenalu, dakle, treba goleada da bi imao čemu da se nada. „Tobdžije” su u posljednjih 19 pobjeda u evropskim takmičenjima na svom terenu šest puta slavili sa četiri ili više golova u mreži protivnika.

Benfika želi da izađe iz krize

Benfika nije slavila u posljednja četiri meča, izgubila je prvo mjesto u portugalskom prvenstvu, pa je večerašnji revanš sa Zenitom okarakterisan kao idealna prilika da se tim Žorža Žesusa vrati na pravi put.

"Plasman u četvrtinale bi bio pravi lijek za nas. Mnogi misle da ovaj meč dolazi u teškom momentu za moj tim, ali sam siguran da će da pokaže reakciju. Ko je favorit? Nije ga bilo ni prije prve utakmice, mislim da su i sada šanse podjednake", rekao je Žesus.

Njegov kolega Lućano Spaleti meč sa Benfikom vidi kao najvažniji za Zenit u istoriji.

"Ako je ona utakmica protiv CSKA bila najvažnija od kada sam trener u Zenitu, onda je ovo istorijski okršaj za klub", kazao je Italijan.

Arsenal - Milan

London - Stadion „Emirejts”. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Početak u 20.45.

Arsenal (4-2-3-1): Šćešnji - Sanja, Vermalen, Košijelni, Gibs - Rosicki, Song - Volkot, Žervinjo, Okslejd-Čembrlen - Van Persi.

Milan (4-4-2): Abijati - Abate, Mekses, Tijago Silva, Antonini - Van Bomel, Muntari, Noćerino, Emanuelson - Ibrahimović, Robinjo.

Benfika - Zenit

Lisabon - Stadion „Da Luš”. Sudija: Hauard Veb (Engleska). Početak u 20.45.

Benfika (4-4-2): Moraeš - Maksi Pereira, Luizao, Žardel, Emerson - Havi Garsija, Vicel, Gaitan, Nolito - Rodrigo, Kardoso.

Zenit (4-5-1): Malafejev - Anjukov, Lomberts, Hubokan, Kriśito - Fajzulin, Denisov, Semak, Širokov, Zirjanov - Keržakov.

Danas

Arsenal - Milan

Benfika - Zenit

Sjutra

APOEL - Lion

Barselona - Bajer

13. mart

Bajern - Bazel

Inter - Marsej

14. mart

Čelzi - Napoli

Real Madrid - CSKA

Bonus video: