Kako su radili pokazaće već na premijeri

"Poznate su fraze o odličnim ili nikad boljim pripremama, ali ove su, bez pretjerivanja, zaista bile sjajne", rekao je Sabahudin Bekto, pomoćni trener Rudara.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.03.2012. 09:53h

Poslije tri mjeseca, pred fudbalerima Rudara je, konačno, takmičarski ritam. Konačno, jer im je, kako kažu, dosadila produžena prvenstvena pauza, a uveliko im nedostaje draž borbe za bodove.

Za Pljevljacima je naporan period. Više od 50 dana priprema, bezbroj treninga, čak 12 kontrolnih utakmica, nekoliko (lakših) povreda, ali i dovoljno dobrog raspoloženja, pozitivne energije, optimizma. A ispred njih samo želja da se sve to naplati dobrim rezultatima, golovima, bodovima, zašto da ne i titulama.

Urađeno je dosta, po mišljenju trenera, sve što je planirano, a ekipa je potpuno spremna da nastavi gdje je stala jesenas. Možda i da postigne još više, možda baš onoliko koliko je potrebno da se prestignu Podgoričani. No, o tom potom, kažu u stručnom štabu, važno je da su zadržani svi najbolji igrači, da su uigranost i kondicija na zavidnom nivou. I da ne fali iskustva. A rezultati onda, po pravilu, dolaze.

"Poznate su fraze o odličnim ili nikad boljim pripremama, ali ove su, bez pretjerivanja, zaista bile sjajne. Posebno u Antaliji gdje nas je poslužilo i vrijeme a imali smo i adekvatne sparing partnere i jake provjere. Naravno, vrlo dobro je bilo i u Budvi, i tamo smo radili naporno i maksimalno ozbiljno, svakako otklonili neke nedostatke, iako se to, možda, nije vidjelo po ishodima pojedinih utakmica gdje smo remizirali a trebalo je da pobijedimo. Međutim, svi ti rezultati bili su u drugom planu.

Sve drugo što je projektovano kao osnovni plan, realizovano je, a ja sam siguran da će to već na premijeri, protiv Grblja, biti na pravi način prezentirano široj fudbalskoj javnosti. Ne brine nas čak ni subotnja „generalka“ ni onih 1:1 protiv OFK Bara. Igrali smo sa dvije različite postave, još jednom isprobali kandidate za prvu postavu i sve alternative.

U oba poluvremena bilo je dosta dobrih stvari, terenske dominacije, držanja lopte. Nedostajali su golovi, ali doći će i oni kada bude trebalo", kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Sabahudin Bekto.

A trebaće brzo. Već u subotu pod Golubinju (?) stiže Grbalj, a samo četiri dana kasnije na rasporedu je derbi sezone, pod Goricom, koji može, ali i ne mora da da odgovore na mnoga pitanja. A prethodni znak pitanja (u zagradi) je tu jer još nema odgovora gdje će „rudari“ ugostiti tim iz Radanovića, na svom ili na nekom od terena na Starom aerodromu.

Razlog je jednostavan – podebeo sloj snijega na pljevaljskom stadionu. Doduše, polovina travnatog pravougaonika je očišćena, ali posla je još mnogo pa će trka sa vremenom za pozitivnu ocjenu inspekcije, očigledno, trajati narednih dana.

"Valjda će sve biti u redu, ipak je bolje da polusezonu otvorimo pred našim navijačima, pobijedimo i onda se posvetimo Budućnosti. Istina, lokacija ne mijenja naše ambicije, pošto je trijumf obaveza, ali je sve mnogo lakše pod Golubinjom. Posebno ako budemo kompletni. Ima nekih manjih problema sa povredama (Igumanović i Francišković) ali svi ostali su kao “zapete puške”, zaključuje Bekto.

Bonus video: