Jovetić povrijedio mišić

Crnogorski napadač napustio teren nakon 20 minuta, a italijanski mediji izvještavaju da su u pitanju problemi sa mišićem...
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 18:45h

Fiorentina je pobijedila Ćezenu sa 2:0, prekinula seriju od tri poraza u Seriji A, ali i izgubila najboljeg igrača - Stevan Jovetić je morao da napusti teren u 20. minutu nakon što je povrijedio mišić na desnoj nozi.

Makar po prvim procjenama, povreda crnogorskog asa nije ozbiljnije prirode, a što je najvažnije nema nikakve dodirne tačke sa koljenom koje je operisao u avgustu 2010. godine.

Strah je prošao, koljeno je u redu, a danas će se znati kolika pauza čeka Jovetića...

Fiorentina je, inače, opet bila blijeda, ali joj je put ka trijumfu otvorio autogol Morasa u 62. minutu. Nešto kasnije, meč je bio riješen - bivši igrač Partizana Matija Nastasić je dao prvi gol u dresu „viole”, pa su i navijači konačno imali razloga da zadovoljni napuste „Artemio Franki”.

Lacijali gazduju u Rimu

Drugi put ove sezone Lacio je bio bolji od Rome, i opet je rezultat bio kao i prvom dijelu sezone (2:1).

Sve je za „vučicu” krenulo po zlu već poslije devet minuta kada je golman Marten Stekelenburg dobio crveni karton zbog faula nad Miroslavom Kloseom. Iako je odluka sudije Bergoncija bila prestroga, spasa nije bilo - Holanđanin je morao napolje, a Ernanes je iz penala matirao Bogdana Lobonta.

Roma se, istina, vratila u igru već u 16. minutu preko Borinija, a konačan udarac joj je zadao kapiten Lacija Stefano Mauri koji je u 61. nakon prekida postavio konačan rezultat.

Čak je i trener Lacija Edi Reja nakon meča priznao da je isključenje Stekelenburga bilo prestrogo.

"U ovakvim situacijama je crveni karton previše", rekao je Reja.

Stari lisac, koji je prije samo 10 dana bio podnio ostavku, potom se okrenuo velikom trijumfu.

"Odbrana je dobila utakmicu. Svaka čast mojim igračima. Ne treba da posebno istuičem šta za nas znači pobjedu u derbiju", kazao je Reja.

Enrike: Da mi je da u derbiju budemo kompletni...Luis Enrike je izgubio i drugi put od Lacija, i opet je, kao i u oktobru prošle godine, Roma u derbiju ostala sa 10 igrača (tada je isključen Simon Kjer, ali opravdano).Zato je i bio bijesan, pa nije birao riječi u razgovoru sa novinarima.

"Volio bih da jedan derbi odigram sa 11 igrača na terenu. ne znam šta sam uradio da zaslužim ovo sr... Razočaran sam, spremamo se za derbi cijelu sedmicu, a onda već poslije 10 minuta ostanemo sa igračem manje i to zbog sudijske greške", istakao je Luis Enrike.

Roma je ovim porazom znatno umanjila šanse da se domogne plasmana u Ligu šampiona - trećeplasirani Lacio sada ima 10 bodova više...

Napoli je savladao Parmu u gostima sa 2:1, a gol odluke je postigao Ezekjel Laveci u 86. minutu, a meč na „Tardiniju” je takođe izazvao polemike, jer je Argentinac pogodio iz čistog ofsajda.

Katanija je uzela bod Interu u Milanu (2:2), iako je po svemu zaslužila tri boda. Vodila je sa 2:0, a onda je tim Klaudija Ranijerija preko Forlana i Milita osvojio prvi bod nakon pet vezanih poraza u Seriji A.

Rezultati

Udineze - Atalanta 0:0

Roma - Lacio 1:2 (Borini 16 - Ernanes 10 (penal), Mauri 61)

Leće - Đenova 2:2 (Murijel 61, Brivio 81 - Skuli 21, 85)

Fiorentina - Ćezena 2:0 (Moras 62 (autogol), Nastasić 74)

Sijena - Kaljari 3:0 (Bogdani 40, Kalajo 80, Del Groso 82)

Parma - Napoli 1:2 (Zakardo 77 - Kavani 40, Laveci 86)

Bolonja - Novara 1:0

Akvafreska 82.

Inter - Katanija 2:2

Forlan 71, Milito 80 - Gomes 20, Isko 38.

Juče

Palermo - Milan 0:4

Juventus - Kjevo 1:1

Galerija

Bonus video: