Viljaš-Boaš dobio otkaz, Di Mateo privremeno rješenje

"Plavci” su dobili samo pet od posljednjih 16 mečeva, što je bio i razlog da se čelnici kluba odluče na ovakav potez. Portugalcu 12 miliona eura
0 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2012. 14:38h

Andre Viljaš-Boaš više nije menadžer Čelzija. Manje od 24 časa nakon poraza od Vest Bromvič Albiona (1:0) uprava kluba sa „Stemford bridža” je odlučila da uruči otkaz mladom portugalskom stručnjaku.

Na zvaničnom sajtu engleskog kluba je objavljeno saopštenje u kojem se potvrđuje rastanak sa trenerom koji je ljetos plaćen Portu 15 miliona eura.

„Plavci” su dobili samo pet od posljednjih 16 mečeva, što je bio i razlog da se čelnici kluba odluče na ovakav potez. Viljaš-Boaš će od Čelzija da dobije 12 miliona eura na ime odštete, a ako se tome doda i da je, osim obeštećenja Portu prilikom dolaska Portugalca, isplaćeno i oko 13 miliona eura Karlu Anćelotiju za prijevremeni raskid ugovora, ispada da je Viljaš Boaš koštao Čelzi nevjerovatnih 40 miliona eura!

„Upravni odbor želi da izrazi zahvalnost Viljaš-Boašu na dosadašnjem radu, ali i razočaranje što je saradnja završena tako rano. Nažalost, rezultati i forma ekipe nisu bili dovoljno dobri i nisu ukazivali na znake poboljšanja u ključnom trenutku u sezoni. Klub se takmiči u završnici Lige šampiona, FA kupu, dok u prvenstvu pokušava da se domogne četvrtog mjesta”, stoji u saopštenju.

Viljaš-Boaša će makar privremeno da zamijeni dosadašnji pomoćnik Roberto di Mateo, koji je ljetos stigao u London baš na inicijativu Portugalca.

Engleski mediji, međutim, Di Matea vide samo kao čovjeka koji će na nekoliko dana da preuzme brigu o prvom timu, jer se očekuje da Čelzi ubrzo preuzme Rafael Benites.

Viljaš-Boaš je ljetos bio u centru pažnje nakon što je sa Portom osvojio triplu krunu - Ligu Evrope, prvenstvo i Kup Portugala.

Zato gazda Čelzija Roman Abramovič i nije žalio novac da ga angažuje.

Očekivalo se da 34-godišnji trener napravi slične rezultate i sa Čelzijem, ali to se nije desilo. Odmah je ušao u sukob sa igračima, prije svih sa Frenkom Lampardom...

Čelzi je trenutno na 5. mjestu u Premijer ligi sa tri boda manje od četvrtoplasiranog Arsenala.

Londonski tim je na dobrom putu i da ispadne iz Lige šampiona, jer je prvi meč osmine finala protiv Napolija izgubio sa 3:1.

Bonus video: