Del Pjero se seli u L. A. Galaksi

"Del Pjero je veliki navijač Lejkersa, u više navrata je išao na odmor u Los Anđeles, i nikada nije krio da bi volio da igra fudbal u tom gradu”, rekao je Đani Balcarini
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Reuters
Del Pjero, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2012. 12:24h

Alesandro Del Pjero će u junu, poslije 19 godina, napustiti Juventus. Uprava kluba iz Torina mu neće ponudit nastavak saradnje, a on želi da igra još najmanje dvije, tri sezone.

Na njegovu adresu stiglo je nekoliko ponuda sa istoka, ali je najprimamljivija ona od Los Anđeles Galaksija i postoji velika šansa da ode u Kaliforniju.

"Odlazak u Ameriku djeluje kao interesantna opcija za Aleksa. Jasno je da ga Juventus neće zadržati i normalno je da već sada razmišljamo o tome gdje će nastaviti karijeru. Imamo zaista dosta ponuda, a ona iz Amerike je posebno interesantna. Ponuda L. A. Galaksija izgleda najprimamljivija, ne samo kada se radi o novcu. Del Pjero je veliki navijač Lejkersa, u više navrata je išao na odmor u Los Anđeles, i nikada nije krio da bi volio da igra fudbal u tom gradu”, rekao je Đani Balcarini, menadžer Del Pjera.

Ukoliko prihvati ponudu L. A. Galaksija, Del Pjero bi se pridružio Dejvidu Bekamu i Robiju Kinu. Del Pjero je u Juventus stigao 1993. godine iz Padove.

Kada je 2006. godine, zbog afere oko namještanja utakmica, "stara dama” izbačena u Seriju B, nije htio da napusti Torino.

Ostao je i dokazao privrženost klubu, ali mu to nije previše pomoglo da dobije produžetak ugovora.

Do sada je dres Juventusa nosio na 503 meča i dao je 205 golova.

Za reprezentaciju Italije nastupao je na 91 meču (27 golova) u periodu od 1995. do 2008. godine.

Bonus video: