Spektakl samo na tribinama

Iz Niša je doputovalo nekoliko desetina navijača kluba sa Nišave, koji su potom u društvu više stotina podgoričkih fanova prošetali od Njegoševog parka do Starog aerodroma.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2012. 22:41h

Budućnost je ostavila blijed utisak na generalnoj probi za nastavak šampionata i porazom od Radničkog iz Niša (1:0) napravila lošu uvertiru za meč sa Sutjeskom u Nikšiću, koji se igra u petak.

Sve što se zbivalo na terenu fudbalskog kampa na Starom aerodromu ostao je, međutim, u sjenci dešavanja na tribinama. “Varvari” i niške “Meraklije”, bratske navijačke grupe, napravili su štimung za pamćenje i zajedničkim navijanjem, sa zajedničkim zastavama i transparentima (čak su i dimne bombe bile plave i crvene, u bojama dva kluba) predstavu u predgrađu Podgorice izdigli na mnogo veći nivo od običnog prijateljskog meča.

Iz Niša je doputovalo nekoliko desetina navijača kluba sa Nišave, koji su potom u društvu više stotina podgoričkih fanova prošetali od Njegoševog parka do Starog aerodroma.

“Povezani istorijom i tribinom”, pisalo je ćirilicom na velikom plavo-crvenom transparentu.

Sve ostalo je bilo za zaborav, prije svega igra podgoričkog kluba u meču koji je trebalo da ubrizga igračima posljednju inijekciju samopuzdanja nakon dobrih partija u Antaliji.

"Ne može biti prijatno kad se izgubi. Opet se ponavlja da imamo problem kada se igrači vrate iz reprezentativnih selekcija, neki od njih očigledno još nisu mislima tu gdje bi trebalo da budu. Ovaj poraz nas opominje i tjera da se malo drugačije pripremmo u psihološkom smislu. Teren je bio neravan i nije dozvolio pas igru, ali to nije alibi za poraz. Imamo još nekoliko dana i vjerujem da ćemo u Nikšiću igrati puno bolje od ovoga", prokomentarisao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Podgoričani su tokom svih 90 minuta bili nekonkretni u napadu i svi pokušaji da se ugrozi protivnički gol sveli su se na jedan šut Flavija iz daljine i dvije solo-akcije Golubovića. “Plavi” su na kraju sami sebi dali gol - Radunović je u 60. minutu pogodio sopstvenu mrežu za slavlje Nišlija posljednjeg dana priprema u Crnoj Gori.

Popularni Real sa Nišave, nekada slavni jugoslovenski klub, polufinalista Kupa Uefa iz 1982. godine, odavno je na marginama fudbalskih dešavanja u Srbiji. Ekipa je trenutno lider Druge lige.

Budućnost je igrala u sastavu Agović, Kamberović, Radunović, Peković, Orahovac, N. Vukčević, Flavio, Kojašević, Bošković, Radonjić, Adrović, a šansu u nastavku dobili su Mugoša, Kalezić, Golubović, Nikač, Đikanović, M. Vukčević, Matić.

Galerija

Bonus video: